Nj.E. Marco di Ruzza, ambasador Republike Italije u Gradu Mostaru

Nakon odavanja počasti trojici ubijenih talijanskih novinara veleposlanik Marco di Ruzza i gradonačelnik Mostara Mario Kordić održali su sastanak u Gradskoj upravi.

Veleposlanik je zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu i što je s njim podijelio tako značajne trenutke prisjećanja na stradale novinare. Naglasio je da je sadašnja zadaća Veleposlanstva Republike Italije u BiH i Grada Mostara spajati ljude i realiziraju konkretne projekte. Dodao je da je u trenutnoj zabrinjavajućoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Mostar svijetla točka, te da kao takav pruža nadu u svjetliju budućnost.

Gradonačelnik je zahvalio na posjeti i izrazio zadovoljstvo time što se iz Mostara poslala poruka o apsurdnosti rata, te da je takva poruka još važnija u sadašnjoj situaciji u našoj zemlji. Zahvalio je Republici Italiji na dosadašnjoj pomoći, te naglasivši  važnost i čvrstoću međusobnih odnosa naše dvije zemlje.  Osvrnuo se i na pozitivne primjere suradnje Grada Mostara i gradova prijatelja iz Italije, uz želju da se takvi projekti nastave u budućnosti.

Na sastanku je bilo riječi i o procesima u Gradu i razvojnim planovima, te o aktivnostima u kojima bi Gradu eventualno mogla pomoći Veleposlanstvo, posebno u pitanjima funkcioniranja mostarskog aerodroma i komunalnim projektima, a veleposlanik je obećao potporu u njihovih okviru mogućnosti

Nj.E. Marco di Ruzza govorio je o želji da šire misiju podučavanja talijanskog jezika u Mostaru s eventualnom mogućnošću da talijanski jezik postane dio obrazovnog kurikuluma u BiH. Gradonačelnik je podržao tu inicijativu te obećao pomoći oko organizacije sastanka sa predstavnicima institucija nadležnih za pitanja obrazovanja.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije