Nikola Lero: „47 pjesama o ljubavi, bolu i Bosni“ je zbirka o svakodnevnom životu mlade osobe u BiH

Nikola Lero je mladi bh. urednik, Instagram pjesnik i istraživač. Stalni je član redakcije magazina Karike, literarnog kolektiva Književna Zadruga, te jedan od osnivača međunarodnog umjetničkog pokreta Blank Pages iz Njemačke. Živio je, studirao i radio u Norveškoj, Belgiji, Češkoj. Surađivao je s UNICEF-om u Bosni, a trenutačno je UNESCO-v Mladi Šampion za Mir u BiH.

Iz tiska je izašla prva zbirka poezije Nikole Lere, „47 pjesama o ljubavi, bolu i Bosni“. Izdavač zbirke je literarni, kritički, queer kolektiv Književna Zadruga.

U “Vijestima plus” Običnog radija ugostili smo Nikolu koji je o svojoj zbirci kazao: “Ovo je zbirka o svakodnevnom životu mlade osobe u BiH, nije ovo poezija koja je samo romantična ili slično nego ima i drugu pozadinu, a to je da pokaže društvenu realnost u BiH. Sve ono što se dešavalo meni i mojim prijateljima u realnom životu u BiH ili van nje je utkano u samu knjigu, ništa što je napisano nije ultra apstraktno. Tko je iz BiH ima dovoljno motiva da piše poeziju, prozu i stvara.”

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije