„Nevidljive žene u teatarskoj umjetnosti Mostara“ ove srijede u MTM-u

Inicijativa građanki i građana Mostara organizira događaj pod nazivom „Nevidljive žene u teatarskoj umjetnosti Mostara“.

Događaj će se održati 27. srpnja, u 19.0 sati u Mostarskom teatru mladih, Memorijalna scena 2532.

Naime, na događaju će, žene, glumice, da predstave vlastiti rad na polju teatarske umjetnosti I glume, ali i da zainteresiranu javnost upoznaju o nevidljivim ženama, glumicama, iz Mostara.
Naime, žene iz prošlosti Mostara, a koje su imale izuzetne uspjehe u ovom polju danas su skoro pa zaboravljene i zvanični podaci o njihovom radu su oskudni.

Takve žene predstavljaju simbol borbenosti i inspiraciju svim ženama, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, jer su u vremenu u kojem su živjele, i u kojem žive, svojim radom i trudom uspjele da se izdignu iz mase.

Na ovaj način, Inicijativa građanki/na Mostara nastoji skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su obilježile historiju teatarske umjetnosti Grada Mostara, ali i ženama koje će tek obilježiti historiju grada.

  • „Pozivamo građanke i građane Mostara da 27. srpnja, zajedno s nama otkriju nevidljive žene Mostara“.

Projekt financira organizacija „Kvinna till Kvinna“. U narednom periodu Inicijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

Mjesto: Mostarski teatar mladih, Memorijalna scena 2532
Datum: 27.07.2022., srijeda
Vrijeme: 19.30 sati

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije