Nestlé jača aktivnosti za očuvanje okoliša u BiH

Nestlé u BiH udružuje snage s Udruženjem „Ruke“ i njihovim projektom Let’s Do it BiH. Zajedno će provoditi niz aktivnosti usmjerenih na edukaciju građana o važnosti brige za okoliš s naglaskom na smanjenje otpada od plastike, odgovorno korištenje vode i pravilno odlaganje otpada. Suradnja počinje akcijom čišćenja u Sarajevu, gdje će i Nestlé uposlenici dati svoj doprinos. Vrhunac kampanje biti će izložba otvorena za javnost ,,Čista umjetnost”. Posebnost je što Nestlé stvara savezništva, te se aktivnostima za očuvanje okoliša pridružuju i Nestlé partneri poput distributera i trgovačkih partnera.

Prema istraživanjima, svaki stanovnik BiH u prosjeku proizvede oko 350 kilograma otpada u tijeku godine. Potrebno je zajedničko djelovanje svih aktera kako bi pozitivni pomaci prema održivosti i boljitku planete bili vidljivi.

,,Nestlé je najveća prehrambena tvrtka na svijetu koja dnevno u svijetu proda preko milijardu proizvoda. S tim dolazi i velika odgovornost prema zajednicama, ali i prema planetu. U potpunosti transformiramo svoje poslovanje prema održivosti – od nabave sirovina, proizvodnoga procesa, distribucije, pa do edukacije partnera i krajnjih potrošača. Inovacije s naglaskom na održivost poput SMARTIES, MAGGI Super Supa i NESCAFÉ dokaz su tome. Također, želimo inspirirati naše građane kako bi malim svakodnevnim koracima doprinijeli pozitivnim ekološkim promjena,“ istaknuo je Milan Dukić, voditelj prodaje tvrtke Nestlé za BiH.

Udruženje „Ruke“ od 2012. u sklopu internacionalnoga projekta Let’s Do It provodi lokalne volonterske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća, u kojima je sudjelovalo skoro 200.000 volontera i očišćeno je desetine tisuća tona otpada i zasađeno skoro pola milijuna sadnica raznih vrsta drveća.

“Drago nam je što je tvrtka Nestlé uvidjela problem koji ogromne količine otpada prave našoj životnoj sredini, te odlučila na originalan i kreativan način djelovati na svijest naših sugrađana i poslati poruku da otpad nije samo smeće, nego i jako važan i nedovoljno iskorišten resurs. Posebno zadovoljstvo čini nam to što je ovako velika i uspješna tvrtka potencijal za suradnju prepoznala upravo u Let’s Do It-u, te ćemo na ovaj način zajedno napraviti uvertiru za globalnu ekološku akciju – Svjetski dan čišćenja,” poručili su ispred projekta “Let’s Do It” u BiH.

Tvrtka Nestlé se obvezala da će se do 2025. godine 100% ambalaže svih proizvoda moći reciklirati ili ponovo upotrijebiti, da će prepoloviti svoje emisije stakleničkih plinova do 2030. godine, te da će do 2050. postignuti nultu stopu emisije stakleničkih plinova.

Više o Nestlé putu ka održivosti pročitajte ovdje.

Za dodatne informacije, posjetite nestle.ba.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije