Neodržavanje izbora u Mostaru kao otvoren poziv na korupciju

Tema pete emisije serijala „Korupcija – veliko zlo“ je neodržavanje izbora u Mostaru kao otvoren poziv na korupciju.

Tim povodom ugostili smo gospođu Irmu Baralija, koja ističe: „Politički život u Mostaru je oduvijek zanimljiv nažalost na negativan način. Pojedinac se treba osvijestiti i reagirati na reakcije korupcije, sve dok je pojedincu okej da možda odnese kesu nekoj medicinskoj sestri, ili u kovertu stavimo 100, 500, 1000 KM i to da doktoru, ili da nosi poklon profesoru na fakultetu ili u školu. Posebice ako idete s tom namjerom, pa kad Vam treba srediti građevinsku dozvolu za objekt ili kuću, pa počastite doručkom/ručkom/večerom Odjel za urbanizam.“

„To su stvari o kojima svi pričaju i dok osobno ne reagiramo i ne prestanemo sudjelovati u tome korupcije će biti idalje.“, kaže Irma.

Inače, gospođa Baralija tužila je BiH zbog toga što nema pravi glasovati o tome tko će upravljati gradom u kojem živi. Dana 29. listopada 2019. godine stigla je presuda. Europski sud za ljudska prava jednoglasno je zaključio da je BiH prekršila Europsku konvenciju o ljudskim pravima jer nije provela obvezujuću odluku Ustavnog suda BiH iz 2010. da mora prilagoditi ustavu diskriminirajuće odredbe izbornog zakona koje se odnose na Mostar.

Ne dozvolimo da stanje na koje smo se žalili dugo godina ostane isto. Borimo se protiv korumpiranih pojedinaca koji su zavladali Gradom Mostarom.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije