Nejra Vreto: Stop govoru mržnje na internetu – ‘Galerija uvreda’ stiže u Mostar!

Danas, u 18 sati u Narodnom pozorištu Mostar, bit će otvorena izložba o govoru mržnje pod nazivom “Galerija uvreda” o kojoj nam je nešto više rekla gošća današnjih ‘Vijesti plus’ – Nejra Vreto.

Izložba je nastala kao inicijativa i projekt mladih aktivista i aktivistkinja iz šest različitih političkih stranaka iz FBiH i RS-a, koji su kroz edukativne treninge učili o zajedničkoj borbi protiv govora mržnje i nasilnog ekstremizma.

Cilj izložbe je podići svijest u društvu o posljedicama korištenja online platformi za promoviranje negativnih i opasnih poruka. Organizator izložbe je Boris Divković Fondacija, projekt financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a njegovu provedbu podržava Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u okviru programa BHRI. Galeriju uvreda je platforma kroz koju se mladi aktivisti mogu suprotstaviti tvrdnjama da su govor mržnje, cyber-bullying, i online ekstremizam neminovna zla Internet doba, a ova izložba u Mostaru je dalja prilika da se izgradi svijest o zloupotrebi medija, poručili su organizatori.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije