Nedim Lipa: ‘Desant na Jajce 2021.’ će, uz bogat sadržaj, približiti brojne ljepote Jajce!

U Jajcu će od 25. do 28. kolovoza biti održan kulturno-turistički događaj ”Desant na Jajce 2021.”, u sklopu kojeg će kao zvijezde glazbenog programa ispod spektakularnog Plivskog vodopada nastupiti čuveni turski DJ i producent Mahmut Orhan (petak, 27. kolovoza) i vrhunski interpretatori sevdaha, grupa ”Divanhana” (subota, 28. kolovoza).

Također, od 25. do 28. kolovoza na tvrđavi u Jajcu bit će realizirane reprizne filmske projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala.

U istom periodu će u izložbenom prostoru Info centra JU Agencije Jajce biti upriličena izložba najznačajnijih radova umjetničkog studija Articoolisan iz Sarajeva.

Organizatori događaja ”Desant na Jajce 2021.” su Inicijativa ”Odmori u BiH” i JU Agencija Jajce, a pokrovitelji su Općina Jajce i općinski načelnik Edin Hozan, Vlada Kantona / Županije Srednja Bosna, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

”Desant na Jajce 2021.” (desant od francuskog descente = silazak, spuštanje, iskrcavanje) događaj je čiji je cilj obogatiti kulturnu ponudu Jajca u ljetnom periodu, sa namjerom da se u ovaj grad privuče što više turista, ali i da se promovira bogata kulturno-povijesna i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca, otkrio nam je gost ‘Vijesti plus’ – gospodin Nedim Lipa.

Ulaznice za koncerte DJ Mahmuta Orhana i ”Divanhane” mogu se kupiti putem mreže www.kupikartu.ba i u prostorijama Info centra JU Agencije Jajce, kao i u Hotelu ”Turist 98” u Jajcu.

Cijena ulaznica za koncert DJ Mahmuta Orhana je 20 KM u pretprodaji, a 25 KM na ulazu na koncert.

Ulaznice za koncert Divanhane prodaju se po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije