Nakon šest godina istaknuti slikar Adin Hebib ponovo pred mostarskom publikom, izložbu otvorio gradonačelnik Kordić

U Centru za kulturu Mostar sinoć je u okviru međunarodne kulturno turističke manifestacije „Mostarsko ljeto 2022“ otvorena izložba slika i unikatnog nakita pod nazivom „Mostaru i Mostu s poštovanjem i ljubavlju“ autora Adina i Mie Hebib, a čast da izložbu proglasi otvorenom pripala je gradonačelniku Grada Mostara dr. Mariju Kordiću.

Akademski slikar, Adin Hebib, istaknuti je umjetnik svjetskog glasa. Dobitnik je brojnih europskih nagrada za grafički dizajn, kao i niza drugih stručnih nagrada i priznanja. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi, a njegova djela se nalaze širom svijeta i krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najutjecajnijih državnika Europe, Azije i Amerike. Nakon šest godina, Hebib je ponovo pred mostarskom publikom.

„Najteže je u svom gradu, a ujedno i najljepše. Ja sam rođeni Mostarac. Meni ovdje nikad nije vruće, ta toplina me čini još sretnijim. Odmah poslije toga je Sarajevo, grad u kojem živim i kojem sam puno dužan u životu, za gostoprimstvo i za sve što mi je Sarajevo kao grad pružilo. Potom sam u Tuzli, to je ovaj cijeli projekat. Iz Tuzle smo u muzeju grada Pule, a onda su u projektu Jordan i Katar“, ističe Hebib, te otkriva o kakvoj izložbi je riječ.

Autor je izrazio zadovoljstvo učešćem na „Mostarskom ljetu“ i saradnjom sa direktorom Centra za kulturu, Senadom Suljićem.

U ime organizacijskog odbora „Mostarskog ljeta“, kao i jednog od organizatora večerašnjeg događaja prisutnima se obratio i direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović koji kontinuirano pruža podršku realizaciji manifestacije „Mostarsko ljeto“.

Atmosferu događaja obogatio je gudački trio „SA Sinfonietta“ koji je svirao u sastavu Tamara Arsovski, violina, zatim Alma Dizdar, violina i Belma Alić, violončelo.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije