Najbolji europski film za mlade je “Animal”, u izboru sudjelovali i mladi iz BiH

Najbolji europski film za mlade, dobitnik Young Audience Award, je “Animal” Cyril Diona, a u izboru koji tradicionalno organizira Europska filmska akademija, sudjelovali su i mladi iz BiH! U konkurenciji za najbolji europski film za mlade su bila tri filma: njemački “Dreams Are Like Wild Tigers”, francuski “Animal” i švedski “Comedy Queen”.

S članovima žirija o filmovima u konkurenciji u kinu Meeting Point u Sarajevu su razgovarali producentica Amra Bakšić Čamo, dramaturginja Asja Krsmanović i glumac Kerim Čutuna. U izboru najboljeg filma sudjelovali su mladi u dobi od 12 do 14 godina, a po prvi put su priliku sudjelovati imali mladi iz cijele BiH.

Mladi članovi žirija iz Bosne i Hercegovine, zajedno s vršnjacima iz 42 zemlje, glasali su za jedan od tri filma koje je nominala Europska filmska akademija.

Želja je ovim projektom omogućiti mladima da kvalitetno ispune vrijeme te da kroz zajedničke aktivnosti projekta razvijaju osjećaj pripadnosti zajednici ljubitelja filma. Kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj za sve, osnovni je cilj ovog projekta.

Partneri Europske filmske akademije u Bosni i Hercegovini su Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point. Zajedno smo dio obitelji filmofila, hvala svima koji su sudjelovali u ovom izboru!

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije