Najava: Napretkov svečani božićni koncert 28. prosinca 2022. u Mostaru

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u srijedu organizira  Napretkov svečani božićni koncert

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar tradicionalno i ove godine organizira Napretkov svečani božićni koncert koji će se održati u  srijedu 28. prosinca 2022. u franjevačkoj kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru s početkom u 19 sati.

Na koncertu će nastupiti Napretkov trio SENSO kojeg čine Monija Jarak – Mikulić, mezzosopran, Marijana Pavlović, glasovir i Elina Gvozdić, violončelo.

Ovogodišnji božićni koncert bit će i kruna našeg rada u godini u kojoj  obilježavamo 120 godina od našeg utemeljenja.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Glavna podružnica Mostar, širom otvarajući vrata za sve ljubitelje ove vrste glazbe,  svoje članice i članove te sve ljude dobre volje želi zahvaliti i pokazati još jednom svoju misiju u službi čovjeka.

Ulaz na koncert je slobodan.

Dobro nam došli da zajedno slavimo radost Božića!

PROGRAM

 1. Na očice se tvoje, U se vrijeme godišta (instrumetal)
 2. Tradicionalna božićna skladba – „ Tiha noć“ Trio Senso
 3. Bach Gounod – „ Ave maria „ klavir i cello
 4. Tradicionalna božićna skladba – „Veselje ti naviješćujem“ Trio Senso
 5. Tradicionalna božićna skladba – „Svim na zemlji“  Trio Senso
 6. Barbara Landeka – recital „Isus u posjeti kod nas“ – Nikola Šop
 7. F. Schubert – „Stadchen“ klavir i cello
 8. F. Schubert – „Mille Cherubini in Coro“ Trio Senso
 9. “ Tradicionalna božićna skladba – „ Oj djetešce moje      drago“ trio Senso
 10. D. Pejačević – „ Berceuse“ Op. 2 ( Uspavanka) – prof. Marijana Pavlović
 11. A. Adolph – „O holly night„
 12. Sretan ti Božić, narode moj – Trio Senso
 13. Narodi nam se – Tutti

Monija Jarak Mikulić  (Mostar, 1989.)  završila je osnovnu i srednju  glazbenu školu Ivana pl. Zajca,  smjer solo pjevanje, a školovanje je nastavila na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu  u klasi primadone  izv. prof. mr. Sanje Ostić, gdje stječe zvanje magistra solo pjevanja. Prvi put suradnju s orkestrom ostvaruje sa samo šesnaest godina. Članica je akademskog zbora Pro musica od 2007. godine. 15.3.2016. godine u praizvedbi prve hrvatske opere u BiH „Diva Grabovčeva“ skladatelja Dragana Filipovića,  Monija „igra“ glavnu ulogu Dive,   uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka.  Monija  ostvaruje suradnju s priznatim dirigentima kao što su D. Filipović, D. Bunoza, H. Zlodre, J. Marić, R. Homen, M.Tarbuk, F. Pavišic, D. Markota, T. Sušac,  I. Tatarević, D. Briški, A.  Bjelinski, D. Vučić itd.  Suradnje ostvaruje  sa Simfonijskim orkestrom iz Mostara, Dubrovnika,  Zagrebačkom filharmonijom, tamburaškim orkestrom Misericordia iz Međugorja, Vojnim orkestrom oružanih snaga BiH, Hrvatskom glazbom Mostar, gudačkim orkestrom Sarajevske filharmonije itd.  Monija radi kao profesorica solo pjevanja u Glazbenoj školi Ivana pl. Zajca u Mostaru, u kojoj su upečatljivi uspjesi njenih učenika. Bila je članica  upravnog odbora HKD Napredak Glavna podružnica Mostar od 2018. do 2022. godine, a trenutno obnaša funkciju dopredsjednice. Monija je 1. rujna 2022. godine otvorila školu pjevanja  „Belcanto“.

Marijana Pavlović profesorica je klavira i korepetitor. Svoje glazbeno školovanje započinje u Bugojnu, a srednje u Sarajevu u klasi A. Pap i M. Smailović. Godine 1992. upisuje studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, klasa prof. Stjepan Radić te diplomira 1996. u klasi Ljubomira Gasparovića. Tijekom školovanja dobitnica je nagrada na mnogim natjecanjima. Kao korepetitor nastupa na brojnim kulturnim manifestacijama: Mostarsko proljeće, Dubrovačko pozno ljeto, Mostarsko kulturno ljeto, Napretkov tjedan kulture 2020., Dani Matice u Zagrebu, Didakovi dani, Dani kršćanske kulture Dubrovnik, Pasionska baština, Zagreb (opera “Diva”, Lisinski – Zagreb).  U II. pastirskom pohodu Svetog Oca Ivana Pavla II., 2003. u Banjoj Luci svira misu s akademskim zborom “Pro musica” ” i dirigentom D. Filipovićem.  Godine 1998. dobija mjesto redovitog profesora klavira u glazbenoj školi Ivana pl. Zajca u Mostaru. Od 1998. do 2015. vanjski je suradnik (klavir, orgulje, čembalo) Simfonijskog orkestra Mostar gdje ostvaruje bogatu glazbenu suradnju s mnogim dirigentima (R. Homen, M. Tarbuk, C. Campestrini, H. Zlodre, N. Widjaja, I. Tatarević, F. Krasovac, D. Briški, D. Bunoza, M. Tardue). Od 1998. stalni je korepetitor akademskog zbora “Pro musica” čiji je voditelj maestro Dragan Filipović te ostvaruje značajan broj koncerata u zemlji i inozemstvu. Od 2008. radi kao vanjski suradnik i korepetitor na studiju glazbene umjetnosti na PMF-u Mostar za puhače, gudače, solo pjevače te 2012. stječe zvanje docenta za Komornu glazbu. U pedagoškom radu s učenicima dobitnica je prvih nagrada na državnim natjecanjima.

Elina Gvozdić rođena je u Moskvi, gdje je završila osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Valentine Rjazanceve. Stekla je diplomu profesorice violončela i orkestralnog umjetnika na Višem muzičkom učilištu Ippolitova Ivanova u klasi prof. Eleonore Davidove-Smirnove. Za vrijeme studija bila je nastavnica violončela u Glazbenoj školi J. S. Bacha u Moskvi. Tri je godine radila u simfonijskom orkestru Opernoga studija Moskovskog konzervatorija. U Mostar dolazi 1996. godine kada se i zapošljava u Simfonijskom orkestru Mostar, u kojemu djeluje do danas kao koncert-majstor grupe violončela. S matičnim orkestrom izvodila je djela svjetskih i domaćih skladatelja, s raznolikim programom, od barokne i sakralne do filmske glazbe te orkestralnih obrada ABBA-e i The Beatlesa. Nastupala je u više gradova BiH, Hrvatske i Italije, a izdvajaju se koncerti s Akademskim zborom Pro musica iz Mostara, zborovođe i skladatelja Dragana Filipovića. Ujedno je stalna članica kvarteta SOM-a s kojim nastupa u različitim svečanim prigodama. Redovito je surađivala s mostarskom Sinfoniettom na koncertima u BiH, zatim na Brijunima u produkciji „Kralja Leara“ Teatra Ulysses te na turneji po Poljskoj u sklopu židovskog festivala po čemu je snimljen film „A Bridge to Peace“, o mostovima među kulturama. Više puta je nastupala s kolegama iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Sarajevske filharmonije. Ostvarila je glazbene suradnje s brojnim dirigentima, među kojima su Ilmar Lapinsch, Tonko Ninić, Julio Marić, Nikica i Stipica Kalogjera, Frano Krasovac, Darjana Blaće, Hari Zlodre, Robert Homen, Mladen Tarbuk, Igor Tatarević i drugi.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije