Na inicijativu UPFBiH počinje vakcinacija radnika u prostorijama tvrtki u ŽS

Počele su pripreme za vakcinaciju radnika u prostorijama tvrtki na području Županije Sarajevo što je rezultat dogovora Udruženja poslodavaca FBiH s ministrom zdravstva ŽS i predsjednikom Kriznog stožera ministarstva zdravstva ŽS Harisom Vranićem. „S ciljem zaštite života i zdravlja uposlenika, omogućavanja normalnih radnih tokova i kontinuiteta ekonomskih aktivnosti, UPFBiH je predložilo da se vakcinacija radnika obavi u prostorijama tvrtki što je prihvatilo Ministarstvo zdravstva ŽS. Uputili smo poziv tvrtkama s područja ŽS i za jedan dan se prijavilo 15 tvrtki i između 850 i 1.000 radnika. Naš cilj je da se u tvrtkama u FBiH potpuno vakcinira do 30.000 ljudi i ako se ovakav trend nastavi i bude dobar odziv u drugim županijama, nadam se da ćemo to i postići. Pozivamo sve tvrtke da se prijave i one koje nisu članice UPFBiH jer je riječ o opće-društvenom cilju, a to je da se postigne visok postotak vakciniranosti stanovništva“, kazao je direktor Udruženje poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.

Udruženje poslodavaca Federacije BiH pokrenulo je ovu aktivnost na području cijele Federacije BiH i cilj je da se suradnja uspostavi sa svih deset županijskih ministarstava zdravstva i kriznih stožera, te se početkom sljedećeg tjedna očekuje odgovor većine županijskih ministarstava.

Ministar zdravstva ŽS Haris Vranić zahvalio se Udruženju poslodavaca FBiH koje je pokazalo društvenu odgovornost, naglašavajući da je vakcinacija jedini put ka vraćanju u normalni život.

Pored radnika iz trvtki koje su se prijavile bit će omogućeno i vakciniranje njihovih članova obitelji i ostalih zainteresiranih za što je potrebno da se prijave UPFBiH koje će Ministarstvu dostaviti popis“, kazao je ministar Vranić.

Dodao je da trenutačno radnici mogu birati vakcine AstraZeneca i Sinopharm, a da se očekuje da će uskoro i vakcina Pfizer biti dostupna.

Raduje me što je do sada dosta dobar odziv tvrtki. U narednih nekoliko dana proces imunizacije po tvrtkama će započeti, za što će biti angažirano deset medicinskih sestara i tehničara koji će činiti mobilne timove. Neophodno je da radnici imaju zdravstvenu knjižicu, a sa Zavodom zdravstvenog osiguranja ŽS bit će iskoordinirano izdavanje potvrda o vakcinaciji. Također, radnici iz drugih županija također mogu biti vakcinirani, a potvrdu o vakcinaciji će moći dobiti u županiji prebivališta“, kazao je koordinator za vakcinaciju Ademir Spahić.

Udruženje poslodavaca FBiH pozvalo je predstavnike Udruženja banaka, Udruženja društava za osiguranja, županijske privredne i obrtničke komore, Udruženja taksista i ostala poslodavačka udruženja da se jave kako bi dogovorili dalje aktivnosti, a koje se odnose na imunizaciju radnika.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije