Na današnji dan napustio nas je Oliver Dragojević

Oliver Dragojević preminuo je prije točno četiri godine, a dva dana nakon smrti tisuće obožavatelja okupilo se u Splitu, u kojem su legendarnom pjevaču priredili dostojanstven ispraćaj.

Tužna povorka s obitelji, prijateljima, kolegama i obožavateljima prošetala je 31. srpnja 2018. splitskom rivom, a brojni glazbenici, među kojima su bili Tony Cetinski, Zorica Kondža, Nikša Bratoš, Petar Grašo, Tonči Huljić, Doris Dragović, Goran Koran, Gibonni, Tedi Spalato, Dragan Lukić Luky i mnogi drugi, izmjenjivali su se noseći lijes do gata svetoga Nikole, odakle je Oliver uz bakljadu ispraćen na posljednji počinak u Veloj Luci.

Počast mu je odalo i oko 500 plovila koja su uz brodske sirene pratila katamaran koji je lijes prevezao na Korčulu. Veličanstveni prizori tada su obišli cijeli svijet, a snimke i fotografije s ispraćaja i danas nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Sam pogreb održan je 1. kolovoza 2018. godine na mjesnom groblju svetoga Roka u Veloj Luci, na kojem se također okupilo mnoštvo ljudi koji su Oliveru poželjeli reći posljednje zbogom. Ceremonija je započela pjesmom “Moj galebe”, koju je na violončelu izveo Stjepan Hauser, a zapjevala je i klapa Ošjak.

Dan prije pogreba prvi put u hrvatskoj povijesti proglašen je i Dan nacionalne žalosti.

Olivera se obožavatelji svake godine od tada prisjećaju na godišnjicu njegove smrti koncertima u Veloj Luci, a svi se slažu da će zbog pjesama koje je otpjevao zauvijek ostati među nama.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije