Mostar ima odlične planinarske staze – Mostar Move Week

U sklopu Mostar Move Weeka održan je planinarski uspon na Hum u organizaciji HPD Prenj 1933 i Stanice planinarskih vodiča Mostar. Cilj ove šetnje je bio animirati sve građane za planinarenjem kao sredstvom rekreacije, te da se ujedno upoznaju sa  planinarskim stazama koje okružuju Mostar.

”Staza na Hum i Brkanovo brdo samo je jedna u nizu koju su očistili i markirali naši članovi kako bismo osigurali ugodnu šetnju svim rekreativcima koji na taj način održavaju svoju fizičku formu ili se pripremaju za neka sportska natjecanja”, istaknuo je Josip Drmać predsjednik HPD Prenj 1933.

Iako šarene vremenske prilike, kao i prethodnih dana u Mostaru, izmamile su 20ak rekreativaca koji su prošli planiranu rutu. Staza na Hum pruža odličnu panoramu na grad Mostar i spada u manje zahtjevne staze zbog same blizine grade i kratkog uspona, te je stoga odlična i za rekreativce koji tek zaviruju u svijet planinarenja.

Tko su ti “planinari”, što oni rade  i kako im se pridružiti možete saznati na web stranici www.hpd-prenj1933.ba, gdje redovito objavljuju svoje aktivnosti i planove.

Najava za danas:

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije