Mirjana Laganin: Udruga roditelja ‘Naša djeca 2014.’ traži informacije o novoj školskoj godini

U današnjim ‘Vijestima plus’ smo poslušali izjavu glasnogovornice Udruge roditelja ‘Naša djeca 2014.’ – Mirjane Laganin.

Kako su djeca ožujak, travanj, svibanj i lipanj protekle školske godine završila nastavu online te kako roditelji nemaju saznanja na koji način će se nastava u školama organizirati u sljedećoj školskoj godini od Ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije do 07. kolovoza Udruga tražimo sljedeće:

– punu informaciju o projekcijama modela održavanja nastave u novoj školskoj 2020./2021. godini.

– pojašnjenje procedura u izvanrednim okolnostima (trajanje školskog sata, obim gradiva, načini testiranja i ocjenjivanja učenika).

– da se osiguraju adekvatni higijenski uvjeti u školama, redovita dezinfekcija školskih prostorija, zaštitna oprema, te poštivanje svih zdravstvenih preporuka kako za djecu tako i uposlenike škola.

– ukoliko zdravstvena struka zbog stanja u županiji predloži online nastavu tražimo od ministarstva kao i općinskih razina vlasti bezuvjetno osiguravanje tehničkih uvjeta (pristup internetu/tableti/laptopi) za praćenje i sudjelovanje u nastavi za svakog učenika. Rasterećenje gradiva, osiguravanje asistenata kako za djecu koja rade po prilagođenom programu tako i za obitelji s troje i više djece, uspostavu jedinstvenog sustava praćenja nastave.

Obzirom da još uvijek nema jasnog stava struke na koji način će se nastava odvijati, smatraju kako se mora pronaći najbolji model kvalitetnog i dostupnog obrazovanje te kako je online način obrazovanja nužnost a ne opcija.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije