Milivojević za Kompas: Je li devastiranjem Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru poslana politička poruka Srbima doline Neretve

Je li posljednje devastiranje Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru samo još jedan u nizu izgreda ili izravna poruka Srbima da nisu dobro došli na svojim ognjištima u dolini Neretve? Jesu li baš slučajne brojne provale i krađe u parohijskim domovima u Mostaru, Bijelom Polju, Blagaju, Žitomislićima…? Koliko su ovi slučajevi povezani s devastiranjem Partizanskog groblja u Mostaru, pravoslavnog groblja u mostarskom naselju Vihovići i Galerije Aluminij? Zašto se čekalo dvadeset godina da Srbi postanu konstitutivan narod u HNŽ-u i što im je to donijelo u praksi što se tiče zapošljavanja i ostalih prava? Te zbog čega djeca srpske nacionalnosti tamo gdje to zakon omogućuje s obzirom na brojnost ne mogu pohađati nastavu na srpskom jeziku iz nacionalne skupine predmeta?

O tim i drugim aktualnim pitanjima za Kompas RTV-a Herceg-Bosne govore zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, starješina Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru Duško Kojić te predsjednica Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Mostar Sanja Bjelica-Šagovnović.

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 16 sati i 5 minuta u programu Radija Herceg-Bosne.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije