Međunarodni dan osoba s invaliditetom u organizaciji Kluba studenata edukacijske rehabilitacije

U subotu, 3. prosinca, obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Cilj obilježavanja je postizanje jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Osobe s invaliditetom su one osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja, koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprječavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na jednakoj osnovi s ostalima, kako stoji u Konvenciji UN-a.

Klub studenata edukacijske rehabilitacije “ERGO” i ove godine obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se održava 3. 12. Zamolili bismo Vas da najavite naš događaj na Vašem portalu, kojeg smo pripremili za građane grada Mostara u petak 2. 12. od 15h do 18h unutar tržnog centra – Mepas Mall!

Studente ćete moći pronaći u Mostaru, Širokom Brijegu, Ljubuškom, Čitluku i Čapljini za informativnim pultovima u prodajnim centrima, na kojima će se moći preuzeti letak i osvijestiti što je u našem percipiranju invaliditeta pogrešno i stigmatizirajuće. Budite slobodni postaviti im pitanja koja vas budu zanimala.

Pored toga, pripremili su i zanimljiv kratki film u kojem tri osobe s invaliditetom pričaju svoju životnu priču, a koji će biti objavljen na YouTube kanalu KSER ERGO. Kako su vrijedni studenti obilježili ovaj događaj prošle godine, pogledajte na poveznici:

https://youtu.be/5ei7ldYZKrM.

Podsjećamo, edukacijski rehabilitator je stručnjak koji sudjeluje u odgoju, obrazovanju, zapošljavanju i uključivanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u život društvene zajednice; on kreira i primjenjuje programe podrške u ranom razvoju, provodi različite dijagnostičke i edukacijsko-rehabilitacijske postupke, promiče prava djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, kao i osoba s invaliditetom te savjetuje druge stručnjake i roditelje.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije