Međunarodni dan mladih u Zenici: Mladi pokazali mogućnosti korisne upotrebe javnih površina

Aktivisti Omladinskog udruženja REaktiv danas su obilježili Međunarodni dan mladih u Gradskom parku u Zenici, organizacijom Culture Jam Session-a. Nekoliko sati Gradski park pretvoren je u kulturnu pozornicu gdje su bile postavljene četiri bine kako bi svi mladi mogli iskazati svoj umjetnički izričaj kroz glazbu, stand-up, fotografiju ili slikarstvo.

U Strategiji omladinske politike ZDŽ 2018 – 2022 definirano je da mladi rijetko koriste javne površine za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, zbog čega mi želimo upravo ukazati na mogućnosti korištenja javnih površina i pri tome animirati vlasti da se uključe u uređenje javnih površina kako bi ih mladi mogli adekvatno koristiti“, izjavio je Amrudin Ćatić, PR Omladinskog udruženja REaktiv.

Iz Omladinskog udruženja REaktiv priopćili su da će u sljedećem razdoblju uputiti službene inicijative prema donositeljima odluka kako bi se mapirala područja u Zenici koja se mogu pretvoriti u uređene javne prostore za kulturni izražaj mladih, ali i ostalih građana. Njihov prijedlog je da se na nekoliko lokacija postave samostojeći štafelaji za slikanje, označe zone za sviranje glazbenih instrumenata, postavi nekoliko „biblioteka na otvorenom“ kako bi se mladi i  građani na taj način animirali za aktivno korištenje javnih površina i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena.

Omladinsko udruženja REaktiv ovim putem svim mladim ljudima, omladinskim organizacijama i organizacijama koje rade s mladima čestita Međunarodni dan mladih i poziva mlade da zahtijevaju veće sudjelovanje u donošenju odluka koje ih se tiču.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije