Međugorski glazbenik i kantautor Marijo Bevanda predstavlja pjesmu “Samo jedan dan”.

Pjesma “Samo jedan dan” izraz je ljepote prolaznosti jednog vremena koje toliko brzo prolazi da je tužno, a to je bolna svijesnost da su čovjek i vrijeme nestalni. “Samo jedan dan” je dan kojem se čovjek vraća, ali u svojim sjećanjima. 

Marijo Bevanda, glazbenik i kantautor iz Međugorja, nakon nekoliko godina uživanja u anonimnosti, konačno izdaje novi autorski singl “Samo jedan dan”.

Tekst i glazbu potpisuju Marijo Bevanda te kolega i suradnik Srećko Sušac (Paranojevi) s kojim suradnju počinje 2019. godine. Dvojac je od tada do danas stvorio niz pjesama od kojih je svjetlo dana prva ugledala “Samo jedan dan”.

Produkciju i aranžman potpisuje Gabrijel Prusina (MASS Studios), a prateće vokale otpjevao je Ivan Vlajčić. Pomoć i podršku u snimanju demo verzije pružio je Emil Bevanda.

Osim video spota na YouTube kanalu, pjesma je dostupna na svim streaming platformama. 

Video spot je djelo slovačkog animatora i ilustratora Lukàša Beleša, a cover art crnogorske dizajnerice Ella’s art and life. 

Marijo je poznat po suradnjama s izvođačima iz Mostara kao što su: Mayer, grupa Sove, Malter Ego, Makk te grupa Connect iz Zagreba i Haris Rahmanović-Priki iz Bihaća.

Trenutno predaje Solo pjevanje u Glazbenoj školi Ivana pl. Zajca u Mostaru i Glazbenu kulturu u Osnovnoj školi u Cimu, Mostar. U slobodno vrijeme puno šeta i ispija kave.

Marijo Bevanda je glazbenik – pjevač, skladatelj glazbe i stihova. Nastanjen je u Međugorju, Bosna i Hercegovina. Istaknuta ostvarenja je napravio sa hip-hop artistima Sove, Mayer, Deniro, Makk, Connect, Priki.

Marijo se već u ranom djetinjstvu počinje zanimati za glazbu, osobito za pjevanje što mu je postalo opsesija i potreba kroz koju se mogao najbolje izraziti. Sa 16 godina se počinje aktivno baviti glazbom na različitim poljima. Od bendovskih rock nastupa, glazbenih predstava,snimanja cover pjesama pa do opere. Ipak, pored nezasitne znatiželje za istraživanjem glazbenih žanrova i tehnika pjevanja, glazbeni i izražajni stil gradi na osnovi R’n B, Soul, Pop i Hip-Hop glazbe koja je najviše i utjecala na njega.

Nakon Magisterija za Glazbenu umjetnost se vraća u studio gdje počinje novo glazbeno poglavlje, te počinje sa stvaranjem solo pjesama sa kantautorom Srećkom Sušac (Paranojevi), glazbenikom i producentom Gabrijelom Prusina (Mostar sevdah reunion, MASS Studios). Glazbena vizija pjesama se temelji na pop/synthwave zvuku kojeg je prigrlio kao lijepo i nevino sjećanje iz djetinjstva 80ih godina, a tekstovi obrađuju iskustva, dobra i loša, odrasle dobi.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije