Mastercard i SOS Dječja sela u BiH udruženi u prijateljstvu koje traje

Kompanija Mastercard u BiH u suradnji s internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH drugu godinu za redom pokreće kampanju podrške online donacija putem web platforme sos-ds.ba/doniraj-facebook/.

Putem ove platforme svaki Mastercard korisnik u BiH biće u mogućnosti da odabere određeni iznos sredstava koji želi mjesečno da donira i tako pruži lični doprinos kontinuiranom osiguravanju sredstava za još kvalitetnije uvjete života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.
S ciljem dodatne podrške i poticaja Mastercard korisnika da se opredijele za ovaj praktičan, siguran i dugoročan vid doniranja, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika u periodu od 12.12.2022. do 28.02.2023. godine.

“Ohrabreni smo jer vidimo da je prepoznat trud koji ulažemo u poticanje redovnog online doniranja jer za nas to predstavlja održiviji način da dugoročno uspostavimo odnos s donatorima te osiguramo kontinuitet financiranja, ne samo svakodnevnih životnih potreba djece i roditelja u porodicama SOS Dječjih sela u BiH, nego da možemo omogućiti i druge važne programe koji potiču zdrav razvoj, učenje i sretnije odrastanje djece i mladih o kojima brinemo”, rekao je Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječjih sela u BiH.

„Prijateljstvo koje smo u protekloj godini izgradili sa SOS Dječjim selima u BiH za nas predstavlja najbolji primjer kako se ključne prednosti digitalnih tehnologija i digitalnih plaćanja mogu staviti u svrhu dobročinstva. Nadam se da ćemo na ovaj način motivirati i nove donatore korisnike Mastercard kartica da nam se pridruže u stvaranju boljih prilika i omogućavanju kvalitetnijih uvjeta života djece i roditelja u porodicama SOS Dječjih sela u BiH”, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

SOS Dječja sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobivaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. U SOS Dječjim selima djeca odrastaju s braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava preko donatorske platforme bit će osiguran kontinuitet financiranja još kvalitetnijih uvjeta života djece i roditelja u porodicama SOS Dječjih sela u BiH.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije