Marin Ivanović: Sveučilišna galerija po prvi put sudjeluje u manifestaciji ‘Noć muzeja’

Noć muzeja, odavno poznata manifestacija u zapadnim europskim zemljama, dolazi u Mostar u suorganizaciji Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskoga muzejskog društva. U Hrvatskoj ova manifestacija doživljava svoj vrhunac, a u petak će Hrvatsko muzejsko društvo organizirati sedamnaestu Noć muzeja uz prigodnu temu Muzeji – između stvarnog i digitalnog.

Ovo je prvi put da Noć muzeja organizira akademska ustanova kao što je Sveučilište u Mostaru, a događaj će se održati u petak, 28. siječnja, s početkom u 18:00 sati u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču.

Tim povodom je u ‘Vijestima plus’, naša Andrea, ugostila voditelja Sveučilišne galerije – gospodina Marina Ivanovića.

Noć muzeja tradicionalno se održava posljednjega petka u siječnju, a ovogodišnji program započinje s Dječjom likovnom radionicom koju je pomogla organizirati Udruga Down sindrom Mostar.

U drugom dijelu večeri predstavit će se suradnja Sveučilišta u Mostaru i Umjetničke galerije Dubrovnik, a to je monografija Tomo Gusić, autori su doc. dr. sc. Marija Tonković i professor emeritus dr. sc. Antun Karaman.

U trećem dijelu programa moći ćemo uživati u izložbi akademika Igora Rončevića. Stručno vodstvo kroz izložbu Zlato i srebro Zadra vodit će likovni kritičar Milan Bešlić. Ova večer završit će u 20:00 sati izložbom radova s Dječje likovne radionice.

Sveučilišna galerija SUM započela je seriju gostujućih predavanja renomiranih likovnih umjetnika gajeći svijest o svojoj ulozi u akademskoj i široj zajednici, a ova manifestacija samo će pomoći njezinoj prepoznatljivosti u krugovima kulture i umjetnosti. Manifestacija je otvorena do 01:00 sati za sve posjetitelje tijekom svih programa u Noći muzeja 2022.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije