Lutkarsko kazalište: Održana premijera predstave Oblaković mali, prva repriza za vikend

Sinoć se u dvorani Lutkarskog kazališta Mostar tražila stolica više.

Povod prepunoj dvorani bila je premijera predstave  Oblaković Mali.

Značajno je istaći da se točno na taj dan prije 70 godina izvela prva predstava Lutkarskog, tada Pozorišta u Mostaru.

Nakon same izvedbe koja je oduševila publiku na sceni su uručene nagrade za 20 godina umjetničkog rada. Nagrade su dodjeljene glumicima Marti Haubrich, Ivanu Nevjestiću i Tiboru Oreču koji je emotivnim govorom istaknuo značaj same obljetnice i značaj djelovanja ovog  malog ali izuzetno snažnog kolektiva koji radi za djecu ovoga grada.

Nakon emotivne premijere predstave ovoga vikenda igrat će se i prva repriza.

Predstava će se igrati u dva termina, petak 18.11. u 18 sati i subotu 19.11. u 11 sati.

 O predstavi:

Predstava ‘Oblaković Mali’ govori o obitelji oblaka, o jednom malom oblaku koji nije mogao kišiti i kojem je obitelj pomogla da ispuni svoju zadaću.

Redateljska  palica predstave pripala je Maji Lučić, doktorice umjetnosti i  profesorice Odsjeka za kazališnu umjetnost u Osijeku, scenograf predstave je  Mario Tomašević, a skladatelj je Petar Eldan.

Oblaković Mali:

Ja sam Mali. Ali sam i mali.

Stalno mi se u glavi pojavljuje pitanje jesam li premali? Može li se za nešto biti premali? Tko je taj koji mi smije reći da sam za nešto premali? Ako ja, mali Mali, vjerujem da sam za nešto premali hoću li to uopće uspjeti? Vjerujem li u tog malog sebe? Vjeruju li i drugi u tog malog mene? Mene malo Malog?

Može li se vjerovati u nekoga i kad je taj netko mali? Mogu li ja vjerovati u sebe iako sam mali? Naravno da da! To može promijeniti ama baš sve! Jer iako sam mali, ja sam Mali! I mogu sve!

Zato, ako imate kraj sebe nekoga tko je mali, pomozite mu da nikad ne pomisli kako je premali. Pokažite mu kako veličina nema nikakve veze sa kišenjem!”

U predstavi igraju Jadranka Popović Miljko, Marta Haubrich, Dino Gluhović, Ana Ljubić, Ivan Nevjestić i Tibor Oreč.

Cijena ulaznice je 4 KM.

Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da svoje mjesto osigurate rezervacijom putem naše web stranice lutkamo.com

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije