Luka Gotovac otkriva tko je „Ovisna“

Predstavljamo Vam pjesmu „OVISNA” koju izvodi mladi kantautor Luka Gotovac, s kojom je nastupio na festivalu zabavne glazbe Darfest i osvojio jednu od nagrada. Za razliku od prethodnih singlova: „Zauvijek“ i „Tebe ljubio bih nježno“, Luka se ovaj put predstavlja s nešto bržom, energičnijom pjesmom. Kao veliki fan glazbe nastale u vremenu od 50-ih do 90-godina, Luka kombinira razne glazbene stilove i nastoji ih oživiti u svom specifičnom izdanju. To je slučaj i s pjesmom „Ovisna”, koja donosi retro zvuk i Lukin prepoznatljiv pečat. Autori glazbe i teksta su Luka Gotovac i Vanja Štrukelj, koji zajedno s Davorinom Silađijem potpisuju i aranžman.

Prije samostalne glazbene karijere Luka je nastupao u raznim cover bendovima, kao i u brojnim mjuziklima. Između ostalih i mjuziklu „Jadnici“ koji slovi kao jedan od najpopularnijih mjuzikala svih vremena, za koji je Luka bio i koautor hrvatskog prepjeva. S „Jadnicima” je stekao dragocjeno i nezaboravno iskustvo te nastupao
u Dvorani Vatroslava Lisinskog, na splitskim Prokurativama i Areni Varaždin.

„Nadam se da će publika prihvatiti moju novu pjesmu „Ovisna” i da će ju glazbeni urednici rado emitirati. Unaprijed hvala svim radio postajama koje ju zavrte i tako joj omoguće da dođe do što više slušatelja. Ja sam još uvijek na početku karijere i rado osluškujem reakcije publike. I dalje sam vjeran svom retro zvuku i kombinaciji raznih glazbenih stilova od 50-ih do 90-ih godina. Po tome sam poseban na domaćoj glazbenoj sceni, za što vjerujem da će i dalje ostati moj zaštitni znak. U današnje vrijeme generičke pop glazbe i brojnih izvođača koji zvuče skoro jednako, to bi trebala biti prednost. Čim se čuju prvi taktovi moje pjesme i prepoznatljiv retro zvuk, može se reći: „to je Luka Gotovac”. Šalim se, ha, ha, ha…… Nikada ne možemo znati kako će se stvari odvijati i kako će naše pjesme biti prihvaćene. Ja ću se i dalje truditi osluškivati bilo publike, jer bez nje naš rad ne bi imao smisla, a autori i izvođači ne bi imali za koga raditi. Zbog toga me izuzetno raduje što je “Ovisna” na nedavno održanom festivalu Darfest odlično primljena od strane festivalske publike. Za nastup sam dobio brojne pohvale i osvojio nagradu za “najcjelovitiju pjesmu”. To mi jako puno znači i govori da sam na pravom putu.” – rekao nam je Luka Gotovac.

Za pjesmu „Ovisna” Luka je sam osmislio i režirao zanimljiv video spot u kojem glavnu ulogu nosi Maria Protulipac, poznato lice iz showa „Gospodin Savršeni”. Spot je sniman u cabaretu Rebuy Stars, u sklopu kasina u centru Lumini u Varaždinu. Kao i u prethodnim spotovima, Luka se pojavljuje s bendom, a karakteristična koreografija spotu daje poseban pečat. Spot za pjesmu “Ovisna”, kao i ostale Lukine pjesme možete pogledati na njegovom YouTube kanalu i društvenim mrežama:

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UC5W8-r2XQzr3gmqsWJJZC5g

– Facebookhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100072505583159

– Instagram (@lukagotovac1):https://www.instagram.com/lukagotovac1/?hl=en

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije