Literarni natječaj za originalne pjesme o pravilnoj ishrani u okviru projekta „Zdravi zabavnik Nevid teatra“

Nevid teatar iz Banjaluke u okviru edukativnog projekta „Zdravi zabavnik Nevid teatra“ poziva sve učenike i učenice od 1. do 9. razreda osnovnih škola iz Banjaluke da napišu originalne pjesme o pravilnoj ishrani.

Osim originalne pjesme, mladi/e autori/ke mogu pisati i svoja zapažanja o zdravlјu, ishrani i konzumiranju štetnih prehrambenih namirnica. Prijaviti se mogu i svi/e koji/e žele poslati svoja mišlјenja o pravilnoj ishrani.

Konkurs je otvoren od 24. kolovoza i trajat će do 5. listopada 2022. godine.

Na osnovu do 30 najboljih izabranih pjesama o pravilnoj ishrani, Nevid teatar će objaviti štampanu i elektronsku knjigu „Zdravi zabavnik Nevid teatra“. Osim izabranih pjesama, Zdravi zabavnik Nevid teatra sadržavat će i zapažanja djece o zdravlјu i ishrani, kao i zdravi jelovnik i dodatne zabavne činjenice i zanimlјivosti o hrani.

U okviru projekta biće organiziran i Edukativni program o pravilnoj ishrani za cijelu obitelj, 26. studenoga, u Domu omladine u Banjaluci. U cilјu prevencije gojaznosti i stjecanja zdravih navika biće realizirano stručno predavanje i edukativni kviz o pravilnoj ishrani a radi promoviranja autorskog književnog stvaralaštva i stvaralaštva za djecu i tinejdžere biće organizirano Javno čitanje najbolјih pjesama u kojem će do 30 najbolјih mladih autora i autorica iz Banjaluke imati priliku da predstave svoje radove.

Projekt „Zdravi zabavnik Nevid teatra“ biće implementiran od kolovoza do prosinca tekuće godine u Banjaluci a posebne aktivnosti bit će realizirane u Domu omladine i u društvenim domovima Banjaluke: Ljubačevu, Verićima, Zalužanima i Gornjoj Piskavici.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije