Korupcija u sudstvu i sprega sudstva s kriminalom

U serijalu emisija „Korupcija-veliko zlo“ pričamo na temu „Korupcija u sudstvu i sprega sudstva s kriminalom“. Tim povodom smo ugostili sutkinju Općinskog suda u Mostaru Ninu Ratkušić koja nam je ispričala svoju priču, a dio priče glasi „Divna Bošnjak mi je prijetila da me neće biti.

– Odupirala sam se svim pritiscima, i usmeno i pismeno znači institucionalno, i uvijek sam obavještavala VSTV koje nikada nije poduzelo niti jednu radnju o tome. Izvršena je prijava protiv mene, da sam pred vratima gosp. Bošnjak rekla svakakve nepodopštine. Za dokaz dostavlja video snimak koji ne pokriva njena vrata iako postoji kamera koja baš snima ta vrata. U korist Divne Bošnjak su svjedočili njen tehnički sekretar i sekretar kojima je ona dala 13-tu plaću u tom trenutku, ali su svjedočili za krivi događaj. VSTV je donijelo odluku i mene kaznilo sa smanjenjem plaće od 25% na šest mjeseci na osnovu tog video snimka, koji ne pokazuje i ne dokazuje apsolutno ništa.

„ Gosp. Ratkušić također ističe: „Društvo može biti ovakvo ili onakvo, sudstvo je to koje je korektivni sustav društva. Kada sudstvo posustane onda je cijelo društvo palo. Zakona ima, naša pravila čak nisu nimalo loša, ali se moraju nepristrano i bez ikakve diskriminacije primjenjivati i u tom slučaju ne bi bilo problema.“

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije