Kornelija s pjesmom “Lako ću ja” želi potaknuti mlade generacije da glazbu slušaju na radiju

Mlada i sve popularnija pjevačica Kornelija objavila je svoj novi singl “Lako ću ja” uz koji predstavlja zanimljivu inicijativu. Odlučila je da se pjesma u narednih 30 dana može čuti isključivo na radiju i neće biti dostupna za slušanje na streaming servisima i internet platformama. Kornelija na taj način želi kod mlađih generacije podići svijest o važnosti radija kao medija i potaknuti ih da stvore naviku slušanja glazbe na radiju.
 
Zbog toga su Kornelija i njezin autorsko-producentski tim Hit Factory pjesmu ciljano namijenili mlađoj publici. Današnje generacije mladih glazbu uglavnom slušaju na mobilnim uređajima, koristeći streaming servise i popularne internet platforme. Radio je nešto što slušaju samo usput. Namjera je da ih se pokuša usmjeriti da glazbu slušaju putem besplatnih radio streaminga, umjesto na streaming servisima za koje se plaća pretplata. Ukoliko za svaku radio postaju pridobiju bar jednog novog slušatelja, smatrat će da su uspjeli u svojoj nakani. Kornelija se nada da će i drugi izvođači slijediti njen primjer i tako pomoći radio postajama u privlačenju novih slušatelja. 
 
Pjesma “Lako ću ja” vedra je i radiofonična, namijenjena za opuštanje i razbibrigu. Zarazan refren i pamtljiva melodija recept su za pjesmu koja brzo ulazi u uho. Tekst pjesme naslanja se na temu njenog prethodnog, izuzetno uspješnog singla “Briga me za sve” s kojim je ušla u sam vrh službene top liste HR TOP 40, nastupila na CMC festivalu te oduševila publiku na prepunoj vodičkoj rivi. Kornelija novim singlom najavljuje izlazak albuma “Briga me za sve” sredinom studenog i time uspješno zatvara jedno poglavlje svoje karijere. Da Korneliju ipak nije briga za sve dokazuje njena inicijativa i svijest da je radio jako bitan kotačić u glazbenoj industriji, bez kojeg bi glazba teško došla do svih onih kojima je namijenjena. Bez publike glazbenici ne bi imali za koga raditi i stvarati, stoga je važno da svi shvate važnost radija kao medija za distribuciju i promoviranje glazbe, podrže ga i pomognu njegovom opstanku i daljnjem rastu i razvoju. 

“Ja i moja obitelj stalno slušamo radio. Uglavnom najviše zbog glazbe, ali i zbog važnih lokalnih informacija koje ne možemo čuti na velikim radio postajama s nacionalnom koncesijom. Ukratko, ne mogu zamisliti život bez radija, kod kuće i naravno u autu. Lokalni radio je uvijek aktualan sa svim važnim informacijama i ako još ima dobru glazbu, to je onda dobitna kombinacija. Jedino što se nekad zakačimo oko izbora radija, ali brzo nađemo kompromis, ha ha. Uvijek nađemo neki radio koji dobrom glazbom pomiri sve naše ukuse.
 
Moji vršnjaci i mlade generacije uglavnom nemaju takvu naviku i streamaju po Spotifyu i YouTubeu. Ponekad se više vremena izgubi na pretraživanje i preslušavanje prijedloga i playlista, nego što se sluša glazba koju stvarno volimo. Kod radija je stvar suprotna, oni za nas naprave izbor. Na nama je da ocijenimo čiji program i glazba nam se najviše sviđa. Zašto trošiti vrijeme na nešto što netko drugi može prirediti za nas i olakšati nam život te uljepšati dan”, rekla je vedra i uvijek nasmijana Kornelija.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije