Kordić o sanaciji prometnice: Nedopustivo je da ulaz u Stari Grad izgleda kao da je rat tek stao

Više od pola godine investitor hotela “Ruža” u Mostaru, koji se nalazi u zoni pod zaštitom UNESCO-a, ne vraća u prvobitno stanje, kako mu je to naloženo, dio javne ceste na kojoj su vršeni bespravni radovi.

Da stvar bude gora, prije dva mjeseca je drugi dio ceste, uz sami hotel, koja vodi iz Ulice Rade Bitange prema Starom gradu i Bulevaru te prema Ulici Husnije Repca, nakon skoro dvodesetljente uzurpacije, budući da im je služila kao pozicija za građevinske strojeve i dizalice, Gradu Mostaru vratio kao makadam, piše Avaz.

Rampe za parking

S druge strane, na prostoru koji je građanima služio kao putna komunikacija, istovremeno, postavljene su rampe za naplatu parkinga, a naknadno je iz Gradske uprave pojašnjeno da je riječ o posjedu vlasnika “Ruže”.

I, dok se građani pitaju zbog čega je dopušteno postavljanje rampe, dok se javna cesta ne sanira, dotle su uz njih i svi turisti koji su ovo ljeto automobilima stizali u najveći grad na Neretvi kako bi pohodili staru gradsku jezgru morali koristiti ovu užasnu prometnicu.

Iako je inspekcija u nekoliko navrata djelovala te je u konačnici investitoru, kako je navedeno u medijima, izdan nalog za otklanjanje svih utvrđenih i dokumentiranih nepravilnosti, na terenu se ništa nije dogodilo.

Održali sastanke

S ovim problemom upoznat je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je za Avaz rekao da su s investitorom održali nekoliko sastanaka i zbog same izgradnje hotela, ali i prometnice.

U tom dijelu grada je nastao izvjestan problem, jer se bez valjanih dozvola i na svoju ruku probalo naći prometno rješenje pa smo poslali inspekciju i vratili stvari u zakonske okvire. Vrlo brzo ćemo, kao Grad, jer to je naša prometnica, riješiti taj problem i asfaltirati cestu. Nedopustivo je, uistinu, da ulaz u Stari grad izgleda kao da je rat jučer stao, rekao je Kordić.

Ugovor za obnovu hotela “Ruža” vlasnik i investitor Emir Kečo je s Agencijom za privatizaciju HNK sklopio prije 20 godina. Otad do danas osnovni ugovor je “pretrpio” 10 aneksa, a radovi na hotelu, koji je unazad nekoliko godina pod kišobranom “Mariotta”, nisu još okončani. Do sada je u izgradnju uloženo više od 72 milijuna KM.

(Jabuka.tv)

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije