Konzum i Mercator donirali 11.818 KM udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“

Dječji program lojalnosti Zumići, koji je prethodnih nekoliko mjeseci u Konzum i Mercator prodavnicama omogućavao sakupljanje naljepnica za plišane igračke s likovima pčelica Zumića, završen je s izvanrednim rezultatima koji su nadmašili sva očekivanja. To pokazuje podatak da je više od 127.000 komada plišanih igračaka Zumića našlo put do domova mališana širom Bosne i Hercegovine.

Ujedno, završen je i društveno – odgovorni aspekt ovog programa s posebnim likom Bubamarom Točkicom. Od svake prodate plišane igračke Bubamare Točkice u Konzumu i Mercatoru odvajana je 1KM za donaciju, te budući da je prodato 11.818 komada ove igračke, skupljen je iznos od 11.818 KM. Navedeni iznos predstavnici Konzuma i Mercatora su uručili udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ u cilju pružanja podrške i pomoći oboljeloj djeci i njihovim porodicama u borbi za ozdravljenje.

“Bubamara Točkica je donijela mnoge osmijehe na lica djece, a posebno su nam dragi oni koje smo vidjeli na licima naše djece koja prolaze jednu tešku fazu u svom životu. Zahvalni smo Konzumu i Mercatoru na svakom tom osmijehu, ali i ponosni smo što su naši građani prepoznali hvale vrijedan društveno odgovorni projekt. Svakako se radujemo novim ovakvim divnim pričama” – izjavio je Fikret Kubat, direktor udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“

Prethodnih godina, kroz dvije sezone realiziranog dječjeg programa lojalnosti Zdravoljupci 1 i 2, te programa Morsovci, značajna sredstva su donirana s ciljem podrške oboljelim i socijalno ugroženim mališanima.

„Posebno smo sretni jer smo i ove godine u prilici da kroz naš projekt Zumići podržimo udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, koji su naši prijatelji i stojimo im uvijek na raspolaganju za svaki vid podrške. Naša posjeta roditeljskoj kući u Sarajevu zajedno s maskotom Bubamarom Točkicom je bar na trenutak uljepšala svakodnevicu mališanima koji vode teške i duge bitke za ozdravljenje. Iskoristio bih priliku posebno se zahvaliti našim kupcima koji su kao i prethodnih godina podržali naš projekt, te vjerujem da ćemo i u godinama koje su pred nama nastaviti naš humani put“ – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma i Mercatora.

Podsjetimo, program lojalnosti Zumići je trajao od 29.08. do 06.11. i izazvao je veliku euforiju među mališanima. U fokusu projekta su bile vesele super pčelice koje su imale zadatak da mališanima skrenu pažnju na značaj pčelica za čovječanstvo i cjelokupan eko svijet. S tim ciljem, sedam maskota veselih pčelica su obišle više od 20 gradova Bosne i Hercegovine i kroz igru i edukaciju družile se s više od 10.000 mališana.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije