Konjic: Blokiraj mržnju, pleši za ljubav!

Plesni Flash-mob koji ima za cilj širenje poruka ljubavi i različitosti u kojem će sudjelovati učenici i učenice srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i otvorena diskusija o govoru mržnje, održat će se u Konjicu na Staroj ćupriji, u utorak 23. kolovoza 2022. godine od 18:00 do 19:30h.

Kao dio zajedničke kampanje Europske unije i Vijeća Europe ”Blokiraj mržnju. Podijeli ljubav!”, ovaj događaj ima za cilj podizanja svijesti o govoru mržnje u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini i promoviranje slobodnog i inkluzivnog društva. Nakon uvodnih izlaganja, će uslijediti plesni flash-mob i diskusija o govoru mržnje među mladima, predstavnicima institucija i lokalne zajednice iz Konjica sa fokusom na važne aspekte borbe protiv diskriminacije u bosanskohercegovačkim lokalnim zajednicama.

Također, na događaju će učestvovati i  Mladi evropski ambasadori i ambasadorice iz Bosne i Hercegovine (https://webalkans.eu/en/yea/young-european-ambassadors/), kao i ugledne osobe iz Bosne i Hercegovine koji podržavaju kampanju kao ”Ambasadori protiv govora mržnje”, poput Kristine Ljevak i Josipa Milanovića. ”Blokiraj mržnju. Podijeli ljubav!” je inicijativa za podizanje svijesti koja ima za cilj suzbijanje različitih oblika govora mržnje usmjerenih na određene zajednice i pojedince u Bosni i Hercegovini.

Inicijativu podržavaju istaknute javne ličnosti, institucije i aktivisti i aktivistkinje, koji promoviraju različitost i jednakost u Bosni i Hercegovini i regiji, kroz vlastite priče, svjedočanstva i razmjenu dobrih praksi. Ova aktivnost je organizirana sklopu projekta ”Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini” u partnerstvu sa projektom  ”Kvalitetno obrazovanje za sve” u Bosni i Hercegovini, koji su dio zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe ”Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022”.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije