Konferencija ‘Žene i intelektualno vlasništvo’ u srijedu u Mostaru

U povodu obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u BiH u srijedu, 26. travnja u 11 sati u hotelu ”Mostar” bit će održana konferencija “Žene i intelektualno vlasništvo: Ubrzavanje inovacija i kreativnosti”, koju organizira Institut za intelektualno vlasništvo BiH uz podršku Europske unije.

U sklopu konferencije održat će se panel diskusija na navedenu temu, a na kojoj će sudjelovati predstavnice Instituta i Agencija za ravnopravnost spolova BiH, kao osnivačica i direktorica Bizbooka Erna Šošević i bio-dizajnerica Maja Halilović, priopćili su organizatori. Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva prilika je da se javnost upozna s konceptom intelektualnog vlasništva, te kako ono utječe na stvaranje prihoda, otvaranje novih radnih mjesta i na koji način se vlastite ideje mogu pretvoriti u vrijedan proizvod ili uslugu.

Konferencija se organizira u sklopu projekta “EU podrška pravima intelektualnog vlasništva”, koji Europska unija financira s 1.8 milijuna eura za unaprjeđenje sustava zaštite intelektualnog vlasništva u BiH u skladu sa standardima EU. Na konferenciji će biti dodijeljena i ovogodišnja nagrada koju dodjeljuje Institut za intelektualno vlasništvo BiH pod temom “Žena i intelektualno vlasništvo: Ubrzavanje inovacija i kreativnosti”.

Izjave za medije planirane su u 10.30 sati, a predstavnicima medija će se obratiti direktor Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josip Merdžo, vođa tima projekta EU prava intelektualnog vlasništva u BiH Miodrag Marković, dobitnici nagrada, te predstavnik poslovne zajednice.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije