Koncertno predstavljanje hvaljenog jazz albuma “Zvonimir Radišić Trio – New Horizons” u Klubu Kazališta Komedija

Od kritičara iznimno hvaljen, album prvijenac “New Horizons” mladog glazbenika, gitarista i aranžera Zvonimira Radišića, svoje će zagrebačko predstavljanje imati u utorak, 17. siječnja u 20 sati u Klubu Kazališta Komedija, bivšem prostoru kluba “Kontesa” (Ul. Augusta Cesarca 2). Ulaz u klub je besplatan.

Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari. Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji na albumu se dogodio savršen spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim.

Vortex Strings će ujedno biti i gošće na samoj promociji albuma što će svim ljubiteljima jazza dati još potpuniji dojam onog što je Radišić stvarao kroz pet godina koliko je album nastajao.

“Album je nastajao dugo, a zapravo je svaka od skladbi stvorena neplanski i vođena emocijama te je na neki način svaka od njih i posveta određenom trenutku u životu. Nezahvalno je pričati o vlastitoj glazbi, ali ono što bih htio svima koji će slušati album jest da sami tvori svoje emocije, svoje slike i da im te skladbe budu put nekamo – na mjesto na koje oni žele”, kaže Zvonimir Radišić.

Sam naziv albuma “New Horizons” itekako ima značenje jer je istoimena skladba nastala nakon što je Zvonimir saznao da će postati otac. Sve skladbe audiovizualno su snimljene u Croatia Records Studiju, tonski majstori bili su Mauro Širol i Goran Martinac, koji potpisuje mix te mastering, a uz Zvonimira Radišića i produkciju albuma. Radišić naglašava da su upravo zahvaljujući vrhunskoj opremi studija skladbe doživjele svoj puni potencijal, a album je sastavljen od CD-a i Blu-raya.

“Izuzetno sam sretan i zahvalan cijelom timu Croatia Recordsa jer smo sve snimili u jednom danu, a pritom se kvaliteta snimljenog i čuje i vidi u glazbi te videima koji prate skladbe”, ističe mladi Riječanin koji svoju ljubav prema glazbi živi od djetinjstva.

Njegov debitantski album od prošlog ljeta je dostupan široj javnosti, a reakcije publike i struke najbolje govore o tome da je ovaj album najljepša oda jazz glazbi što će zagrebačka publika moći svjedočiti u utorak, 17. siječnja u Klubu Kazališta Komedija.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije