Josip Grubeša u emisiji “Ugodni razgovori s Antonelom”

Poštovani slušatelji u ovotjednoj emisiji „Ugodni razgovori s Antonelom“ gost nam je bio državni ministar pravde g. Josip Grubeša. S ministrom Grubešom smo razgovarali o aktualnim temama iz Ministarstva pravde…

1. Krenimo od najaktualnije teme ovih dana. Kako komentirate sva događanja oko afere video-snimka predsjednika Visoko sudskog i tužiteljskog vijeća g. Milana Tageltije da navodno prima mito?

2. Oko toga se podigla velika prašina u javnosti, treba li po vama Tageltija podnijeti ostavku?

3. Ispred Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća i Suda BiH održani su prosvjedi koje je organizirao vaš kolega Dragan Mektić? Hoće li tim prosvjedima nešto biti riješeno ili je to sve samo neka predstava za javnost?

4. Kako vratiti povjerenje građana u pravosudne institucije u našoj zemlji?

5. Nakon dugo vremena ovaj tjedan održana je sjednica Vijeća ministara BiH. Ima li više uopće smisla održavanje tih sjednica u starom sazivu?

6. Što je s provedbom rezultata izbora i kada ćemo dobiti novi saziv Vijeća ministara BiH?

7. Protekle četiri godine bili ste na čelu Ministarstva pravde BiH. Jeste li zadovoljni učinjenim, je li moglo bolje?

8. Kakvim biste ocijenili rad cjelokupnog Vijeća ministara BiH?

9. S novom optužnicom osječkoga suda, slučaj Zdravka Mamić ponovno je zaokupio javnost i u BiH i u Hrvatskoj. Postoji tu pravna procedura, no hoćete li u konačnici potpisati njegovo izručenje Hrvatskoj?

10. Kakvom biste ocijenili suradnju s državama regije kada je pravosuđe u pitanju?

11. Prvi državni zatvor u Istočnom Sarajevu je izgrađen, u taj projekt su uloženi milijuni. No, zatvor još uvijek nije u funkciji. Što se čeka?

12. Kakva je trenutno situacija s bh. imovinom u RH, je li ona zaštićena i hoće li biti vraćena vlasnicima?

13. Na kraju ste mandata ministra pravde u Vijeću ministara BiH. Postignut je dogovor da pravda ostaje u kvoti hrvatskih pozicija i sljedeće četiri godine. Ostajete li i na toj poziciji ili?

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije