Josip Grabovac u emisiji “Ugodni razgovori s Antonelom”

Još jedan petak, još jedna emisija ” Ugodni razgovori s Antonelom”.

Od prvobitnih jednostavnih oblika odjeća se krojem i brojem bogatila i razvijala. Prva odjeća, od krzna i kože, potječe iz starijega kamenog doba. Komade krzna čovjek je sušio i uz njegove krajeve je bušio rupe oštrim kamenom ili kosti, zatim je provlačio vrpce ili trake kore drveta (prvo šivanje).Stil odijevanja nazivamo modom.

Naš ovotjedni gost vrsni poznavatelj modnih trendova, jedan od poznatijih svjetskih blogera, modni novinar…Dolazi nam iz Italije i često za njega čujemo “Svjetsko, a naše” g. Josipu Grabovcu. Zahvaljujući blogu “Glasmode”, koji je pokrenuo 2014. godine, Josip se pozicionirao u grupu najboljih modnih blogera na svijetu, čime su mu se otvorila vrata najprestižnijih fashion događaja.

 1. Josipe već godinama se poznajemo, no svaki put kad se susretnemo uvijek mi imaš toliko noviteta da je nevjerojatno kojom brzinom ide tvoja karijera u svijetu mode?
 2. Je li u svijetu visoke mode zaista sve prestižno kao što izgleda onima koji i nemaju pristup tom svijetu?
 3. Pratili smo tvoje zadnje sudjelovanje na najvećem sajmu muške mode Firenze Pitti Uomo ( kako je prošlo, neke novosti i dojmovi)
 4. Kako izgleda dan na jednom takvom sajmu?
 5. Odmah nakon toga si krenuo put Milan ( Milano Fashion Week). Prateći tijek Milano Fashion Week-a primijetili smo kako si imao jako puno revija, eventa?
 6. Ono sto već svi jako dobro znamo da si jedina osoba s Balkana akreditiran u najvećoj svjetskoj prijestolnici mode ” Camera Nazionale della Moda Italia ” kao novinar ( možete li nam približno objasniti kako ste došli do te akreditacije , što vam znaci koje prednosti imate tijekom Milano Fashion Week.)
 7. Što nam možeš više kazati o tvojim druženjima sa svjetski poznatim osobama o kome se točno radi i kako je došlo do tog prijateljstva?
 8. Imaš jako puno najavljenih termina za ovaj mjesec. Hoćeš li nam otkriti gdje ćeš to sve uživati?
 9. Prošle godine u Lipnju si bio dobitnik nagrade kao prvi Hr profesionalni modni blogger A sad ( krećete kao glavni stručni žiri za My Global Fashion Award u Hrvatskoj, nakon toga Pitti Uomo, Milano Fashion Week i ono sto je nekako još jedna titula u Vašoj karijeri da ste jedini VIP BLOGGER za Dubai Fashion Week 27,28 i 29.06 .)
 10. Saznali smo da si u srpnju Ambassador – Ultrà Music Festival svjetski glazbeni spektakl koji putuje po cijelom svijetu s odabranim svjetskim Dj- ma… Ti ste ambasador za Hrvatsku, kako to ?
 11. Josipe gdje sebe vidiš za deset godina BiH ili ipak svijet?
 12. Kako gledaš na Instagram, smatraš da putem društvenih mreža vidimo u imaginarnom svijetu gdje nam se na neki način ” nameću” pravila igre?
 13. Manekenke, prostitucija, droga, sex, modne revije?
 14. Poruka za kraj?

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije