Jedan od najpoznatijih krautrock bandova – Embryo, nastupa u Abraševiću!

Osim što ih krasi epitet pripadanja krautrock sceni Njemačke, zajedno s imenima kao što su Kraftwerk, Can, Faust, Amon dull i ostali – Embryo su od samog početka istraživali tradicionalnu izvornu muziku. Puno prije suvremene etno i world music scene, Embryo je putovao po Maroccu, Afghanistanu, Indiji i mnogim drugim mjestima. Na beskrajnim turnejama učili su svirati nove instrumente i usvajali muziku. Tako je nastao jedinstveni stil rock fusion-jazza kojim je bio inspiriran i veliki Miles Davis.

Band je osnovao Christian Burchard 1969. u Njemačkoj. Jedan od najoriginalnijih i najinovativnijih Krautrock bendova, Embryo spaja tradicionalnu glazbu s vlastitim jazzy space rock stilom. Svirali su s velikim jazz pijanistom Malom Waldronom, saksofonistom Charliejem Marianom, svjetskim zvijezdama kao što su Trilok Gurtu, Fela Kuti i mnogi drugi. Od 2016. kći Christiana Burcharda- Marja, rođena 1985., koja je odrasla s bendom, vodi Embryo. Ona donosi novu energiju s istim duhom. Jazz, rock, etno melodije, ritmovi i improvizacije stapaju se u novi, originalan zvuk. Zvuk čiste muzike. S novom generacijom Embryo nastavlja teći dalje i dalje – stvarajući i prisjećajući se s velikim poštovanjem starih melodija i majstora cijeloga svijeta bez gubljenja vlastitog stila. Velikan suvremenog hip hopa, Madlib objavio je njihov novi album Auf Auf za vlastitu izdavačku kuću.

Projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva, a nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta.
Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV), ističe se u priopćenju.

OKC Abrašević
30.07.2022
21h
Ulaz Slobodan

https://embryo.jimdosite.com/

https://embryoband.bandcamp.com/

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije