Jasmina Banjalučkić: Glas mladih se mora i treba slušati!

Problemi mladih su problemi cjelokupnog društva, a bh. javnost tu činjenicu najčešće zaboravlja. Proračunski novac za mlade, prostor u kojem bi mogli realizirati svoje ideje, sudjelovanje mladih u procesu odlučivanja i strateški pristup problemima ove populacije, u ovom trenutku moraju biti prioriteti za političke stranke i mlade čija su imena na izbornim listama u Bosni i Hercegovini.

Vijeće mladih FBiH, Omladinski savjet RS i Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH kroz kampanju pod nazivom “Fakat mladi odlaze izlaze” ukazuju na trendove koji postoje, ali i podržavaju politički angažman mladih u BiH, s ciljem vraćanja tema koje su važne za mlade na lokalnoj razini, u politički diskurs.

Podsjećaju da bi sudjelovanje mladih u aktivnostima od javnog značaja trebalo biti omogućeno svakom mladom čovjeku u BiH.

Mi smo imali to zadovoljstvo, u ‘Vijestima plus’ ovog jutra, više o kampanji saznati od naše gošće – generalne tajnice Vijeća mladih FBiH, Jasmine Banjalučkić koja je bila odličan sugovornik.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije