Izvršna vlast kao dio koruptivnog sustava

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije ima za cilj prevenciju korupcije u skladu sa zakonom. Na stranici www.apik.ba građani imaju priliku prijaviti korupciju Stručna suradnica Agencije Sanita Sivić nam je otkrila kako je prošle godine prijavljeno samo 101 slučaj korupcije, što je nedovoljna brojka za jedan grad a ne cijelu državu.

Gospođa Sivić još ističe: „Naš narod ima kulturološki problem od malih nogu kada je korupcija u pitanju. Kod nas se kupuje mjesto u vrtiću, radno mjesto, grobno mjesto i sve se to smatra normalnim. Počastiti se za uslugu ili za njeno ubrzavanje, nagradi za posao iako ljudi za taj posao primaju plaću, to je kod nas navika i s tim se treba prestati. Teško je motivirati građane da prijave korupciju ako nema procesa visoke korupcije u pravosuđu BiH, nažalost procesuira se sitna korupcija, a ozbiljni slučajevi korupcije prolaze nekažnjeno. Građani su obeshrabreni, ali ima institucija koje se žele obračunati s korupcijom.“

U nastavku možete poslušati cijelu emisiju serijala Korupcija – veliko zlo“ na temu „Izvršna vlast kao dio koruptivnog sustava“.

https://youtu.be/i6NTkTLaYxo

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije