IZLOŽBA EKO KOLONIJA 2022.

17. studenoga 2022. će biti upriličeno otvorenje virtualne izložbe “EKO KOLONIJA 2022.”. Izložba će biti otvorena u virtualnoj galeriji Kunstmatrix I obuhvatiti 31 rad s ovogodišnje likovne kolonije. Naime, od 29. kolovoza do 4. rujna 2022. se održala 13. likovna Eko-kolonija na Blidinju u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji djeluje na izgradnji mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Eko koloniju je implementirala nevladina udruga EKO-ZH, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu.

Na ovogodišnjoj međunarodnoj koloniji je sudjelovao 21 student s likovnih Akademija iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine u Blidinje Ski & Nature Parku.

Uspostava povjerenja među narodima je najvažniji korak ka konačnom pomirenju u našoj zemlji, a naša aktivnost radi upravo na izgradnji povjerenja kroz umjetnost, likovno stvaralaštvo I izložbe.

Tema kolonije su blidinjski krajolici, kulturno-povijesne znamenitosti Blidinja i okolice te ljepote vjerskih građevina. Navedenim temama studenti su doprinijeli započinjanju širokog i iskrenog dijaloga u društvu, koji će voditi ka izgradnji povjerenja i posljedično, konačnom pomirenju u našoj zemlji jer aktivan angažman lokalne zajednice na pomirenju doprinosi napretku zajednice i zbližavanju ljudi.

Izložba pokazuje uspješnost navedenoga projekta ali I mogućnost postizanja dobrih rezultata u suradnji s našim lokalnim zajednicama.

Umjetnički voditelj ovogodišnje likovne Eko kolonije je Kristina Ćavar, mag. sakralnog slikarstva, akad. Slikarica, a izložbu možete pogledati na sljedećim stranicama:

https://ekozh.org

Izložba ostaje otvorena do 15. Prosinca 2022., a u pripremi je I izložba navedenih radova koji će biti predstavljeni u Gradskoj knjižnici u Širokom Brijegu 29. studenoga 2022. U 19 sati.

Projekt PRO-Budućnost provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

Izložba ostaje otvorena do 8. prosinca 2022.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije