Info radionica za projekt ugradnje solarnih sustava privukla veliki broj građana Mostara

U Gradskoj vijećnici danas je održana Info radionica za Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara.

Veliki broj zainteresiranih građana Mostara imao je priliku postaviti pitanja i dobiti pojašnjenja vezana za pravilnu prijavu na Javni poziv.

Uvažavajući važnost solarne energije u svrhu tranzicije ka čistoj energiji, Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH je započeo provedbu projekta “Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini” (SolarCET), podržanog od strane Vlade Republike Slovačke.

Projekt SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini.

Predmet Javnog poziva je pružanje tehničke i financijske podrške pripremi i realizaciji ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara. Partneri na ovom projektu i Javnom pozivu su Grad Mostar i kancelarija UNDP-a u Bosni i Hercegovini (Projektni tim “SolarCET” projekta koji implementira UNDP, a financira Ministarstvo financija Slovačke Republike i Projektni tim “URBANLED” projekta koji implementira UNDP, a financira GEF).

Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 25.11.2022. godine dok se dodatna pitanja u vezi Javnog poziva mogu dostaviti putem formulara za pitanja na registry.ba@undp.org sa naznakom “Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sistema na području Grada Mostara” u periodu od 31.10. do 18.11.2022. godine.

Više o javnom pozivu možete vidjeti na linku:

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije