Incijativa građanki i građana Mostara organizira panel diskusiju na temu “Nevidljive žene u nevladinim organizacijama i udruženjima u  Mostaru” 

Inicijativa građanki i građana Mostara 13.9.2022. godine organizira panel diskusiju na temu „Nevidljive žene u nevladinim organizacijama i udruženjima u Mostaru“.

Panel diskusija će biti održana 13.9.2022. godine u 18 sati, u OKC Abrašević u Mostaru.
Sudionice panela su Azra Hasanbegović, osnivačica Udruženja “Žena BiH” Mostar i Danijela Kegelj, predsjednica Udruge “Vedri osmjeh” Mostar.

Panelistice će govoriti o izazovima s kojima su se u svom radu suočavale i otkriti zašto su se odlučile da djeluju kroz NVO sektor.

Žene iz Mostara, a koje su imale izuzetne uspjehe na polju NVO sektora danas su skoro pa zaboravljene i zvanični podaci o njihovom radu su oskudni.

Na ovaj način, Inicijativa građanki/na Mostara nastoji skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su gradile temelje NVO sektora Grada Mostara.

Projekt financira organizacija „Kvinna till Kvinna“. U narednom periodu Inicijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije