HPD Prenj organizira izlet na Kuprešku visoravan

U nedjelju 4. prosinca 2022. godine, HPD Prenj 1933. Mostar u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira izlet na Kuprešku visoravan, točnije na planinu Plazenicu (1765 mnv) i planinu Stožer (1758mnv).

Polazak je 4. prosinca 2022. godine u 06:00 sati ispred sjevernog ulaza na stadion HŠK Zrinjski. Do polazne točke (tunel Kupreška vrata) se vozi otprilike 2h iz Mostara. Sa parkinga uspon kreće prvo na planinu Plazenicu, a zatim polukružno do vrha Stožera te se na kraju spuštamo na skijalište do motela Kupreška kuća. Planinarska tura traje cca. 5h i nije zahtjevna tehnički niti kondicijski, ali se ne preporučuje početnicima koji prvi put planinare.

Sa sobom je dovoljno ponijeti 2 l vode, topliju odjeću i vjetrovku (preporuka je slojevito se obući) te prikladnu planinarsku obuću. Što se tiče hrane dovoljno je ponijeti manji obrok ili sendvič budući da nas na povratku u motelu Kupreška kuća očekuje obrok (gulaš + piće) Cijena izleta iznosi 45 KM za članove društva te 55 KM za ostale i ona uključuje organizaciju i vođenje izleta, prijevoz te jelo i piće u Kupreškoj kući. Nakon ručka ukoliko nam vremenski limiti dozvole planiran je i obilazak Kukavičkog jezera.

Ovdje se možete prijaviti: PRIJAVA.

Za više informacija o izletu možete kontaktirati vodiča izleta Slavka Šumanovića (063 343 722). Uplate možete izvršiti na sastancima društva zaključno sa srijedom 30. studenog 2022.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije