Gradonačlnik Kordić posjetio tvrtku DITRX koja u ovom trenutku traži 50 radnika

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara Tomislav Primorac posjetili su proizvodne pogone i upravu tvrtke DITRX d.o.o Mostar u Slobodnoj carinskoj zoni u Rodoču.

Gradonačelnik Kordić naglasio je kako je razlog posjeta želja upoznati se s radom tvrtke i vidjeti što kao lokalna vlast mogu učiniti prema donošenju politika koje će omogućiti rast i razvoj privatnog sektora, bolje poslovno i investicijsko okruženje te osigurati dugoročnu otpornost i oporavak od jedne od najgorih kriza s kojima se naše gospodarstvo suočilo posljednjih godina.

Kazao je da iako lokalna vlast ima ograničene ovlasti po pitanju razvoja gospodarstva, može utjecati na stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja. Osim ulaganja u komunalnu infrastrukturu što je osnovni zadatak lokalnih vlasti, ulaganjima u poduzetničku infrastrukturu  može se jačati njihova konkurentnost i povećati zaposlenost. Da bi se poticale investicije nužno je provesti digitalizaciju uprave, pojednostaviti administrativne procese te omogućiti brzo i transparentno izdavanje građevinskih dozvola i drugih akata koji su preduvjet poduzetničkih investicija. Od iznimne važnosti za razvoj poslovanja poduzetnika orijentiranih na europsko  tržište, jest uspostavljanje redovitih međunarodnih letova na Zračnoj luci Mostar.

Direktor i vlasnik tvrtke Ivica Drežnjak zahvalio je na posjetu te upoznao gradonačelnika Kordića kako je tvrtka DITRX d.o.o sa sjedištem u Rodoču, 100 posto privatna tvrtka koja je osnovana prije 30 godina, a trenutno zapošljava više od 100 radnika, od čega trenutno sedam diplomirana inženjera strojarstva i četiri diplomirana ekonomista te još 95 radnika različitih profila.

Naglasio je činjenicu kako je tvrtka nastala kao ideja vlasnika s početnim kapitalom od tisuću eura i jednim zaposlenikom, a trenutno raspolaže kapitalom od cca.15 milijuna eura i sve većim idejama i standardima čiji je imperativ kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupca.

Prema njegovim riječima tvrtka ima oko deset tisuća metara četvornih raspoloživog prostora, 100 različitih strojeva za obradu i preradu metala, te oko 450 alata za proizvodnju u tehnologijama tlačnog lijeva aluminija, tlačnog lijeva zamka, brizganja plastike, prosijecanja lima kao i  savijanja aluminijskih profila.

Partneri firme koji se ubrajaju u dugogodišnje kooperante su, između ostalih, FEAL d.o.o i „Emka Bosnia“ Goražde kao i mnogobrojni partneri izvan granica Bosne i Hercegovine s kojima uspješno posluju.

Naglasio je kako su upravo u razgovorima s inozemnim tvrtkama o povećanju proizvodnje gorući problem s kojim se susreću nedostatak radnika te da u ovom trenutku traže i mogu uposliti 50 novih radnika u proizvodnji.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije