Gradonačelnik Kordić na Božićnom prijemu u manastiru Žitomislić

U povodu najradosnijeg blagdana, pravoslavnog Božića u manastiru Žitomislić u četvrtak je organiziran svečani Božićni prijem kojemu je uz brojne uglednike iz vjerskog, društvenog i političkog života prisustvovao i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

On je tom prilikom podsjetio kako je Grad Mostar podržao osnivanje Fondacije Muzeja Žitomislić koja se bavi promocijom muzeja, ali i povezivanja sa drugim muzejima, galerijama i nevladinim organizacijama.

“Grad Mostar je prije godinu i pol dana prepoznao ovaj projekt kao važan za srpsku zajednicu. Drago mi je što je zaživio i predstavlja nešto čime se oni ponose. Mi ćemo i dalje podržavati projekt, jer na taj način zajedno sa srpskom zajednicom podržavamo kulturni identitet Grada Mostara.  Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim Sretan Božić i da ga proslave u miru i blagoslovu”, poručio je gradonačelnik Kordić.

Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović u prigodnom obraćanju istaknuo je kako je Bog na Božić uistinu s nama i slavimo njegov dolazak među ljude.

“Bog postaje čovjekom da bi mi postali bliski njemu i to je ono što je suština naše svetkovine. Manastir Žitomislić je svima vama dobro poznata svetinja i ovdje vijekovima svjedoči o postojanju Boga među ljudima. Njegova obnova je bila značajna zato što s ovim manastirom, njegovom obnovom i njegovim postojanjem postojimo svi mi ovdje, povratnici, ljudi koji vijekovima žive na svojim ognjištima”, rekao je iguman Danilo Pavlović.

On je naveo kako je Muzej otvoren 2019. godine svjedočanstvo bogate riznice koju manastir Žitomislići ima.

Direktorica Fondacije Muzej Žitomislići Irina Kolak Mandić zahvalila je Gradu Mostaru na velikoj potpori i osvrnula se na projekte koji je Fondacija realizirala u godinu i pol dana postojanja.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije