Gradonačelnik Kordić i rezidentna koordinatorica UN-a u BiH dr. Ingrid Macdonald

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u Gradskoj vijećnici rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, dr. Ingrid Macdonald. 

Gradonačelnik je gošću upoznao sa situacijom u našem gradu, te aktivnostima koje Grad Mostar poduzima na rješavanju trenutnih prioritetnih pitanja. Rezidentna koordinatorica UN-a je gradonačelnika upoznala s aktivnostima UN-a u Bosni i Hercegovini, te napomenula da se ove godine, točnije 22. svibnja, navršava 30 godina od kada je BiH postala članica UN-a. 

S tim u vezi, razmijenjene su ideje o načinima obilježavanja tog datuma u Mostaru koji bi ujedno označio i početak određenih projekata značajnih za Mostar. Grad Mostar, kao pozitivan primjer promjena bi mogao iskoristiti ovaj mjesec za predstavljanje pozitivnih pomaka u radu i nastojanju da okupi sve građane oko ciljeva za budućnost. U tom kontekstu se razgovaralo o idejama za sami događaj obilježavanja godišnjice i o mogućim projektnim idejama koje bi se mogle realizirati u Mostaru.

Misija UN-a je duboko predana ostvarivanju ciljeva održivog razvoja koji se odnose na područja zaštite okoliša, energetske učinkovitosti, klimatskih promjena, obrazovanja, mladih, zdravlja i zdravstva. U posljednje vrijeme, zbog situacije s pandemijom COVID-19, poseban cilj je rad na poboljšanju zdravstvenih sistema u iduće tri godine.

Macdonald je posebno istakla da je jedan od UN-ovih prioriteta borba protiv govora mržnje generalno i na društvenim mrežama, koji je sve izraženiji u posljednje vrijeme i koji pogađa sve kategorije stanovništva, te se protiv njega treba odlučnije boriti. 

Tim Ujedinjenih nacija u BiH predstavlja glavni međuagencijski mehanizam međusobne koordinacije, povezanosti i donošenja odluka. Čine ga predstavnici agencija, programa i fondova UN-a koji su potpisnici Okvira suradnje BiH i UN-a za održivi razvoj (UNSDCF), za period 2021-25. Oni provode operativne aktivnosti za održivi razvoj i provođenje UNDSCF-a u BiH.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije