Glovo pokreće Glovo Local, program za pomoć malim poduzećima da napreduju u uvjetima ekonomske krize

● Novi program restoranima i trgovcima na malo daje alate koji će im pomoći da digitaliziraju svoje poslovanje uz razvoj internetskih kanala.
● Glovo ima za cilj da katalizira online rast malih i srednjih poduzeća, jer na globalnom nivou samo 20% trgovaca ima digitalno prisustvo
● Pokretanje se poklapa s istraživanjem koje je naručio Glovo na devet tržišta, pokazujući da 48% restorana i trgovaca kaže da digitalno iskustvo njihovih kupaca postaje važnije od iskustva u realnom svijetu.

Uz inflaciju i rastuće cijene komunalnih usluga koje vrše pritisak na raspoloživi prihod potrošača i poslovne marže, Glovo — pionirska višekategorijska aplikacija pokreće Glovo Local, novi program za mala i srednja poduzeća u maloprodajnoj i restoranskoj industriji kako bi im se omogućilo da digitaliziraju svoje proizvode i usluge kako bi potaknuli svoj rast.

Glovo Local je web stranica gdje lokalne kompanije mogu birati rješenja na osnovu svojih potreba i želja.

Usluge koje su dostupne malim i srednjim poduzećima uključuju digitalna i operativna rješenja za njihove digitalne kanale i trgovine. Na ovoj web stranici postavljeni su namjenski alati koji pomažu korisnicima da upravljaju svojim operacijama na prodajnom mjestu, gdje će imati uvid u podatke do pružanja rješenja za lanac nabavke. U konačnici mala i srednja poduzeća imat će dodatne mogućnosti da razvijaju svoje poslovanje u oblasti marketinga i drugih reklamnih usluga, što će voditi povećanju vidljivosti i ovim klijentima. Glovo Local je jedinstven online ekosistem koji pruža mogućnosti učenja i daljeg digitalnog razvoja korisnika.

“U Bosni i Hercegovini značajan dio naših partnera su mala lokalna poduzeća u čiji potencijal snažno vjerujemo. Svjesni smo uloge koju igramo u pomaganju lokalnim poduzećima da se digitaliziraju, a s Glovo Local-om ih stavljamo u središte naše strategije, jačajući naše tehnološke i operativne napore kako bismo im donijeli više i bolja rješenja za unapređenje njihovog poslovanja. Koristeći alate koje Glovo Local pruža, možemo im pomoći da dosegnu više kupaca, ubrzavajući njihov put ka rastu i održivoj profitabilnosti. Na ovaj način otvaramo put poduzećima da rastu i potiču lokalnu ekonomiju”, rekao je Ivan Laketa, generalni direktor Glovo Bosna i Hercegovina.

Pokrećući se na svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje, Glovo Local je prvi takav program u Europi, Africi i Aziji koji pruža konsolidirani portfolio usluga i rješenja za mala i srednja poduzeća, specifična za njihove potrebe.

Lansiranje Glovo Local-a poklapa se s istraživanjem koje je Glovo sproveo u periodu od septembra do novembra 2022. Studija o više od 3.200 malih i srednjih poduzeća s hranom, namirnicama i restoranima na devet tržišta u Europi i Africi (Velika Britanija, Šoanjolska, Portugal, Italija , Poljska, Bugarska, Kenija, Rumunija i Maroko) otkrili su da više od jedne trećine malih i srednjih poduzeća (34%) smatra da je stjecanje novih klijenata glavni izazov, dok gotovo polovina (48%) malih i srednjih poduzeća u svim zemljama kaže da njihovim klijentima digitalno iskustvo postaje važnije od iskustva u realnom svijetu.

Među faktorima koji su doveli do toga da mala i srednja preduzeća traže dodatnu podršku i rješenja bili su promjene potrošačkih navika, visoka inflacija, niža potrošnja potrošača i sveobuhvatni makroekonomski rizici.

O Glovo 

Glovo je pionirska multikategorijska aplikacija koja povezuje korisnike sa poduzećima i kuririma, nudeći usluge na zahtjev iz lokalnih restorana, prodavnica, supermarketa, apoteka i maloprodajnih objekata. Glovo vizija je da svima omogući lak pristup svemu u svom gradu kako bi naši korisnici mogli uživati u onome što žele, kada žele i gdje žele. Osnovana je 2015. godine u Barceloni i radi u 25 zemalja južne Europe i EEMEA.

Za više informacija o Glovo, posjetite: https://about.glovoapp.com/

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije