Glavni urednik HMS-a Milan Šutalo za Kompas – hoće li programski sporazum stranaka HNS-a i Osmorke relaksirati političke odnose između Hrvata i Bošnjaka?

Hoće li programski sporazum između stranaka okupljenih oko HNS-a i bošnjačke Osmorke relaksirati političke odnose na relaciji Mostar-Sarajevo? Ima li bošnjačka reprezentacija okupljena oko Osmorke dovoljan broj ruku u domovima naroda? Je li sporazumom otupjela oštrica radikalnih nacional-unitarista koji su Federaciju nasilno pokušali pretvoriti u jednonacionalni bošnjački entitet? Koliko je realno da SDA Bakira Izetbegovića mirno promatra istiskivanje iz vlasti? Hoće li se u ovom mandatu ići na vraćanje otete hrvatske pozicije u krnjem Predsjedništvu Bosne i Hercegovine? Je li srpska strana zainteresirana za potpisivanje sporazuma i što s točkom u kojoj se navodi pristupanje NATO-u?  Te koliko je provediva točka iz sporazuma o povećanju minimalnih mirovina i plaća u Federaciji?

O tim i drugim aktualnim pitanjima za Kompas RTV-a Herceg–Bosne govori glavni urednik Hrvatskoga medijskog servisa Milan Šutalo. 

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 16 sati i 5 minuta u programu Radija Herceg-Bosne.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije