Eastern Mining Vareš nastavlja pružati šansu mladima: Potpisani ugovori s pet novih stipendista

Predstavnici Eastern Mininga d.o.o. Vareš, bosanskohercegovačke kompanije u vlasništvu britanskog Adriatic Metalsa, potpisali su danas ugovore o stipendiranju pet učenika na smjeru „Rudar u podzemnoj eksploataciji”, u školskoj 2022/23 godini.

Riječ je o drugoj generaciji srednjoškolaca na ovom smjeru u vareškoj Mješovitoj srednjoj školi NORDBAT-2, čije je uvođenje inicirao Eastern Mining. Tako se ukupan broj stipendista ove kompanije povećao na 10.

„Eastern Mining nastavlja s misijom pružanja podrške obrazovanju mladih ljudi. S novom generacijom polaznika, siguran sam da je budućnost i održivost života i tradicije ovog kraja izvjesna. Drago nam je što našim aktivnostima i inicijativama doprinosimo tome, učvršćujući temelj svake zajednice – ostanak mladih ljudi i dalji održivi razvoj zajednice u cjelini,” izjavio je Adnan Teletović, direktor kompanije Eastern Mining.

Trogodišnje strukovno obrazovanje pruža priliku za usvajanje znanja o novim tehnikama i tehnologijama rudarstva kao suvremene industrijske grane, te praksu u pogonima kompanije Eastern Mining.

Mirnes Hrvat, direktor Mješovite srednje škole NORDBAT-2 u Varešu, ističe da je ovaj događaj plod pionirske suradnje s kompanijom Eastern Mining. „Nadamo se nastavku i unapređenju suradnje. Uvjeren sam da će se s daljnjim razvojem kompanije razvijati i općina Vareš, a samim tim i naša škola,“ dodao je Hrvat.

Pet odabranih učenika će primati po 100 KM stipendije mjesečno tijekom deset mjeseci u školskoj godini. O važnosti financijske podrške za troškove nabavke knjiga, školskog materijala ili izvannastavnih aktivnosti svjedoči i jedan od stipendista Faris Muftić. „Riječ je o profesiji u kojoj vidim perspektivu i budućnost, a stipendija će značajno doprinijeti mojim ambicijama“, kazao je Faris.

Dodjela stipendija mladima je dio aktivnosti koji kompanija Eastern Mining sprovodi u okviru svog angažmana u oblasti razvoja zajednice i održivog rudarstva.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije