Džemal Juklo: Podržite nastanak prvog botaničkog vrta u Mostaru!

Osnovna škola (O.Š.) Zalik u Mostaru krenula je u još jedan projekt. Ovog puta, riječ je o botaničkom vrtu koji bi se prostirao na gotovo čitavom prostoru oko škole, te dijelom i unutar školskog objekta.

Cilj projekta je očuvanje biološke raznolikosti, edukacija kroz praksu o raznovrsnom biljnom svijetu, bogatiji nastavni plan i program. Ovim povodom smo, u ‘Vijestima plus’, razgovarali s direktorom škole – Džemalom Juklom.

Ova škola koristi novi prostor s cjelokupnom opremom od 2014. godine. Oko samog objekta imamo jedan značajan dio zelene površine, te je po ideji nastavnog osoblja pokrenuta inicijativa da se taj prostor preuredi u botanički vrt, odnosno da djeca sva ona znanja koja stječu u školi mogu tu i predstaviti kroz praktičan rad.

Projekt je roditeljima djece i prijateljima škole predstavljen uoči izbijanja pandemije koronavirusa. Kako je upravo pandemija zaustavila gotovo sve aktivnosti na planeti, tako je i početak realizacije projekta botaničkog vrta pričekao neke bolje dane, i evo dolaskom ljepših dana mislimo da možemo malim koracima krenuti sa realizacijom ideje. Kažem malim koracima, zbog toga jer je ovo obiman projekt, pa je samim tim i skup, a škola nema dovoljno sredstava za cjelokupnu realizaciju.

Stoga uz pomoć roditelja, ali i kroz neke projekte na koje smo aplicirali ili ćemo aplicirati očekujemo nastavak aktivnosti tijekom godine. Ovaj projekt nije moguće realizirati kroz 15, 20 ili mjesec dana, nego je dugoročan. Sigurno je da projekt nećemo završiti tijekom ove godine, te da će on rasti zajedno s našom djecom“, kazao je Juklo.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije