Dvije mini hidroelektrane na Buni izbrisane iz postojećeg prostornog plana Mostara

Gradsko vijeće grada Mostara sa 25 glasova ‘Za’, usvojilo je Odluku o izmjeni i dopuni trenutnog Prostornog plana Grada Mostara iz kojeg su izbrisane 2 Mini Hidroelektrane na Bunskim kanalima.

Na ovaj način se višegodišnja borba neformalne grupe građana ‘Stop izgradnji mHE na Buni’ i ekoloških udruga protiv neregularnosti i proceduralnih pogrešaka učinjenih u ovom slučaju privodi kraju.

Male hidroelektrane “Buna 1”, “Buna 2” na Bunskim kanalima te “Žlib” i “Striževo” (Drežanka) brisane su iz Prostornog plana Grada Mostara.

Tim je donešena Odluka o provođenju Izmjena i dopuna prostornog plana općine Mostar.

Prije odluke vodila se žustra rasprava o kamenolomu Kuti Livač za kojeg se Grad obvezao da će ga brisati iz plana ovisno o ishodu sudskog procesa, ali i o samoj zakonitosti odluke zbog nepostojanja suglasnosti županijske razine.

Pozdravljamo ovu odluku mostarskih vijećnika, ali i napominjemo da je kroz predmetne izmjene i dopune ‘provučeno’ desetine sumnjivih stavki, gdje postoji opravdana sumnja da se pogodovalo pojedinim tajkunima. Od konačnog spasa Bunskih kanala dijeli nas samo jedan korak – raskid ugovora o koncesiji pa još jednom pozivamo premijera Nevenka Hercega i resornog ministra Donku Jovića da konačno pokrenu proces raskida predmetnog ugovora, reagiralo je na ovu vijest udruženje Majski cvijet.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije