Dr. sc. doc. Marjana Jerković Raguž: Dragi roditelji prijevremeno rođenih beba, samo imajte strpljenja i vjerujte nam!

Svake godine, oko 15 milijuna djece, tj. svako deseto dijete, rodi se prijevremeno. Na današnji dan, podsjećamo kako još uvijek nije u potpunosti razjašnjen uzrok tolikog broja prijevremenih rođenja, ali je poznato da je medicinska skrb izuzetno bitna za preživljavanje i kvalitetu života, čak i u razvijenim zemljama.

Stoga imamo i dan posvećen tim najsitnijim malim stvorenjima, ali najvećim borcima, a to je upravo današnji dan 17.studeni, koji se obilježava kao Svjetski dan prijevremeno rođenih beba.

To su djeca rođena prije 37.og tjedna gestacijske dobi, koja vrlo često ne teže niti kilogram po rođenju, a njihova borba za život je duga i teška; kako za bebe ova borba je jako teška i za majke koje ostaju s njima i koje kroz staklo inkubatora iščekuju sljedeći, ne dan nego trenutak, i gledaju ljubičasto svjetlo u njemu po kojemu je ta boja postala i simbol ovoga dana.

O ovoj temi u današnjim „Vijestima plus“ razgovaramo s dr. sc. doc Marjana Jerković Raguž, koja je pedijatarica subspecijalistica neonatologije, a zaposlena je na odjelu Neonatologije SKB Mostar.

Poslušajte!

Besplatni mali oglasi

Poklanja se pas mješanac labradora

Poklanja se pas mješanac labradora, prekrasan, umiljat, socijaliziran. Pogodan za djecu, kao i za starije.

Poklanja se belgijsko-hrvatski ovčar

Zbog bolesti u obitelji moramo udomiti psa. Zove se BELLA, ima dvije godine. Ima papire, sterilizirana, čipirana, ima pasoš....

Izdaje se garsonijera u Vukovarskoj ulici

Izdaje se garsonijera u Vukovarskoj ulici, iza City hotela. Prednost imaju zaposlene osobe. Informacije...

Prodaje se stan u Ulici kralja Petra Krešimira IV

Prodaje se stan u Ulici kralja Petra Krešimira 4. na broju 20. Stan je veličine 63 metra kvadratna...

Prodaje se svinja

Prodajem svinju. Broj: 063/410-296.

Više iz kategorije