Dr. Čović održao sastanak s europskim povjerenikom za proširenje: Ubrzati europski put BiH, stabilizacija nužna

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je na radnom sastanku u Mostaru, održanom u Domu HDZ-a BiH, ugostio europskog povjerenika za susjedstvo i proširenje OlivéraVárhelyija.

Dužnosnici su razgovarali o europskom putu Bosne i Hercegovine i ispunjavanju 14 ključnih prioriteta te aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama Izbornog zakona. Također su razgovarali o socio-ekonomskom oporavku. 

Dr. Čović je upoznao povjerenika s trenutnom političkom situacijom, posebno naglašavajući izmjene Izbornog zakona BiH kao visoki prioritet. Kazao je kako je nužno dovršiti proces do kraja neizborne 2021. godine, unutar kojega je potrebno osigurati potpunu jednakost konstitutivnih naroda u pravima i političkom predstavljanju, kao i implementirati načela jednakosti i nediskriminacije. 

Iznova je kazao kako rješenja koja su ponudili hrvatski predstavnici implementiraju i presude Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH. Istaknuo je važnim ozbiljno i održivo napredovanje na putu prema kandidatskom statusu i članstvu u Europskoj uniji te osobito naglasio važnost žurne stabilizacije političkog dijaloga.

“Europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu. U potpunosti smo predani ostvarenju tog cilja” – istaknuo je prilikom razgovora dr. Čović, naglašavajući kako su daljnji iskoraci na tom putu prijeko važni i potrebni.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije