Dodjela nagrada 27. Sarajevo Film Festivala večeras u Narodnom pozorištu

Ceremonija crvenog tepiha počinje večeras u 19:30 sati, a u 20:00 u Narodnom pozorištu održat će se ceremonija dodjele nagrada 27. Sarajevo Film Festivala.

Festivalska publika će ceremoniju dodjele nagrada moći pratiti uživo u programu BHRT-a.

Prestižnom nagradom Srce Sarajeva bit će okrunjeni filmovi iz Natjecateljskog programa – igrani film, Natjecateljskog programa –  dokumentarni film, Natjecateljskog programa – kratki film i Natjecateljskog programa – studentski film.

Ovogodišnji Natjecateljski program – igrani film predstavio je deset filmova, od toga dvije svjetske premijere, a osam regionalnih.

U selekciji Natjecateljski program – dokumentarni film publika je mogla pogledati šesnaest filmova, od toga osam svjetskih premijera, jednu europsku, šest regionalnih i jednu bh. premijeru.

Natjecateljski program – kratki film gledateljima je ponudio deset filmova, od toga četiri svjetske premijere, a šest regionalnih.

Selekcija Natjecateljskog program – studentski film sastoji se od dvanaest filmova, od čega su četiri svjetske premijere, tri međunarodne i pet regionalnih.

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u natjecateljskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg redatelja/redateljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade.

U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena i dobitnica Specijalne nagrade za promicanje rodne ravnopravnosti, nove nagrade Sarajevo Film Festivala otvorene i za filmove i redateljice izvan natjecateljskih sekcija, odnosno i iz drugih programa i sa drugih teritorija, pod uvjetom da se radi o redateljičinom prvom dugometražnom filmu.

Partnerske nagrade bit će dodijeljene danas u 12:30, na Festivalskom trgu.

27. Sarajevo Film Festival se završava sutra, 20. kolovoza, projekcijama nagrađenih filmova i svjetskom premijerom filma TOMA Dragana Bjelogrlića.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije